2012. október 11., csütörtök

Még egy ötlet a szűkös napokra

TV nézés közben jutott az eszembe, mivel sokkolják az embereket hogy még drágább lesz a hús! Nem tudom hogy blogomban szerepel-e  amit most szeretnék leírni, de hogy az életünkben már jó régen  az biztos!  Mindig meg kellett  gondolnom hogy mit , mennyit és miből főzök. Régebben is és most is inkább csirkehúst ettünk mert  az olcsóbb, ezért volt és van olyan időszak mikor  far-hátat vagy csirkeszárnyat veszek  nagyon finom húslevest lehet belőle főzni. Majd kiveszem a levesből  a húst és kirántom. Nagyon finom! Akár zöldborsólevesbe is  meglehet főzni  majd rántott húsnak elkészíteni.
                                                                             

10 megjegyzés:

Anikó írta...

Sokkolni azt tudnak!:-(((
De nagyon jó ötlet ez a rántotthús ötlet, köszi.:-)))

HajniZoli írta...

Nálunk már drágult is:-) de minden igen, olaj, liszt, minden. Jó ötlet kirántani a főtt húst, megpróbálom majd:-)

María írta...

Én rendszeresen készítek 2 az 1-ből ételeket. A levesben megfőzött húst fűszeresen átsütöm sütőben, vagy bebundázom - párizsiasan, sörtésztába, vagy rántottnak. Sok ilyen recept van a blogomon.
Sőt, a csirke és liba farhátat meg is töltöttem már, az is nagyon finom.

Adrienn írta...

Jó ötlet ez is (mint mindegyik!)Én a pulykaszárnyat is szokta valahogy így elkészíteni..két fogásnak.

Hajni írta...

Mi is inkább csirkehusiból főzünk,vagy főztünk? A minap szembesültem vele ,hogy annak az ára is lassan az egekben lesz. :((

marisz57 írta...

Látom, malacod van! Gyertyából, vagy szappan?
A takarékos ötletekre ezután jobban szükségünk lesz, mint eddig!

Monika írta...

Így van,mármint éhen nem fogunk halni, mert lehet ügyesen főzni és takarékosan,ahogy te is teszed!

Éva írta...

Anikó: Örülök ha kipróbálod!
HajniZoli: Lassan már nem is tudjuk követni egyik napról a másikra drágul minden.
Maria:Muszály okosan gazdálkodni. Libát én nem szoktam venni.Csirke far-hát és nyakat viszont már töltöttem.
Adrienn:A pulyka a kacsa és a liba a mi konyhánkban még nem volt: Biztos finom, de valahogy elkerült.A pulyka is biztos finom levesnek és rántva!
Hajni: Igen felment az ára és még fog is sajnos!
marisz57: Valahogy nekem is ez az érzésem! A malacom műanyag!

gionetta írta...

Jó öreg, letojt tyúk. Az egész olcsó, bár ez is relatív, de a levese fantasztikus, utána meg lehet sütni. Az is nagyon finom. A rántott farháttal engem le lehet venni a lábamról. Kár, hogy felénk nem lehet farhátat kapni. :-((
Szeretem az ötleteid és a kreativitásod Éva! :-))

Éva írta...

gionetta:Érdekes annyira sokszor tyúkot nem vettem de a levese azt tudom hogy nagyon finom.Még nagyszüleimnél falun ettem nagyon nagyon finom húslevest természetesen tyúkból. Köszönöm!