2012. október 12., péntek

Meggyes-túrós rétes🍒

Hozzávalók: (ahogy sokszor és sokan szoktuk megjegyezni, hogy ami a hűtőben volt) abból készítettem. fél csomag fagyasztott tészta, 15 dkg. túró,  kb. 15 dkg. fagyasztott meggy, 2 ek. porcukor, 1 db tojás, citrom reszelt héja( ezért szeretek mindig citromhéjat lefagyasztani sose lehet tudni hogy mikor lesz rá szükség), 1 tk. vaníliás cukor, 1 tk. búzadara, kb. 2 ek. darált dió.Kevés olvasztott zsír és 1 db tojás megkenni a tésztát.
🍒
Elkészítése: A tésztát szoba hőmérsékletűre  hagytam hogy kiengedjen, majd kinyújtottam és olvasztott zsírral megkentem. (A töltelékhez a túróhoz tettem a porcukrot, vaníliás cukrot ,búzadarát,  reszelt citromhéjat a tojás sárgáját jól összekevertem majd a tojás fehérjét felvertem és ezt is hozzátettem. A fagyasztásból kiengedett meggyet kicsit kinyomtam majd hozzátéve a túróhoz jól összekevertem.) A megkent tésztát  megszórtam a darált dióval majd a tészta közepére csíkban rákanalaztam a tölteléket és a tészta két oldalát egymásra hajtottam  és lekentem a felvert tojással. Tepsit olvasztott zsírral kikentem és erre tettem rá a tésztát. Forró sütőbe tettem  addig sütöttem még a tészta kicsit barnás lett!
Jó étvágyat!

                                                                                  

10 megjegyzés:

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Ó de gusztusos!

HajniZoli írta...

Szuper! A citromhéjat én lereszelem s egy kis csavaros tetejű üvegben cukorral lerétegezem. Hűtőben sokáig eláll. Fagyasztva még nem próbáltam:-)

Gizi írta...

Nagyon szeretem a meggyes-túrós rétes.Legutóbb a Bp.-i Nagycsarnokba vettem, és isteni finom volt.
Én a citromhéjat megszárítom, majd kávé darálón ledarálom, és csavaros üvegbe tárolom. Süteménybe nagyon finom, mert az íze így is megmarad. Narancshéjat is így készítek, és egész évben használom.

Kati írta...

Tetszik nagyon:)

trollanyu írta...

De rég ettem rétest, pedig nagyon szeretem:) A meggyes meg főleg a szívem csücske, de mindet szeretem. Szép hétvégét:)

Adrienn írta...

Rétes jöhet, mindenféle töltelékkel, és minden mennyiségben!
Jó ötlet Zoli hozzászólása is!

Éva írta...

EWA gyöngyös világa: Köszi!
HajniZoli: Köszi! Lereszelve még nem próbáltam,de biztos jó úgy is. Ez a fagyasztásos módszert már régóta csinálom zacskóba teszem és fagyottan nagyon jól lehet reszelni a héját.
Gizi: Jó ötlet ez a szárítás is de csak egy darálom van amit már csípőspaprikára szántam. Általában abban darálom le, annyira kimosni meg nem lehet hogy utánna citromot vagy narancsot daráljak vele. Most jó ötletet adtál viszont hogy narancshéjat is fogok eltenni.
Kati: Köszi!
trollanyu: Azt már tudom hogy a meggy és a mák a kedvenced.Örülök hogy szereted.Köszönöm és viszont kívánom !
Rosita Vargas:Köszi!
Adrienn: Finom is tud lenni bármelyik! Igen nekem is tetszik az ötlet!

Hankka írta...

És ezek a sütik szoktak a legfinomabbak lenni, amiket az épp otthon lévő hozzávalókból sütünk! Nagyon guszta a rétesed! :)

Gabriella írta...

Imádom!!! Milyen kár, hogy nem laksz a szomszédban... :o)

Éva írta...

hankka: Ezt már én is tapasztaltam! Köszi!
Gabriella: Örülök hogy szereted Te is.Így igaz akkor barterezhetnénk kedvünkre!