2012. október 13., szombat

Puha zsíros kifli

                                                                                     

Hozzávalók:25 dkg. liszt, 1 tk. só, 0,5 dl tej, 1 db. nagyobb krumpli, 2 dkg. élesztő, 1 db tojás, 5 dkg. zsír, csipet cukor.
😊
Elkészítése:A krumplit héjában megfőztem majd megtisztítottam és összetörtem krumplinyomón. Az élesztőt langyos tejben felfuttattam. A krumplihoz adtam a lisztet és a többi hozzávalót és bedagasztottam  a tésztát.  Ezután lisztezett deszkán kört nyújtottam ki a tésztából és  felvágtam 8 felé majd a szélesebb végénél kezdve feltekertem kiflinek formáztam meg. Sütőlemezre pakoltam letakartam és  30' kelesztettem. Bekapcsoltam a sütőt  és az idő leteltével  betettem   tepsit és 200 fokon 25' sütöttem.😋
Ui:  Ezt a receptet az elmúlt héten kapott  újságból választottam kipróbálásra . Nagyon finom és valóban annyira puha mint ahogy az újságban volt a címe:"Mennyeien puha zsíros kifli" !
Jó étvágyat!

9 megjegyzés:

RaMary írta...

Nagyon finomnak látszik, és ha Te is ezt írod, akkor én elviszem a receptet és kipróbálom!! Köszi!

Hankka írta...

A krumplitól is lehet olyan finom puha a tésztája, és még az íze is sokkal finomabb vele! :) Nagyon guszta, ez a kifli is kipróbálandó! :)

mellissina2 írta...

Hát akkor viszem ezt a jó kis receptet,kiflivel is megpróbálkozom!Tényleg finom,mert látom!!!

Éva írta...

RaMary: Nagyon finom, csak ajánlani tudom hogy próbáld ki!
hankka:Biztos hogy a krumpli is puhítja, de való igaz hogy nagyon puha és finom!
mellissina2: Biztos hogy sikerülni fog hiszen a buktáid is nagyon szépek!

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon szépek lettek:))

Gabriella írta...

Hmmm... finom. Nagyon. :P

Éva írta...

Jámborné Budai Mónika: Köszi!
Gabriella: Pedig még az ízét nem is kóstoltad?:-))

Papikné Veress Andrea írta...

Kipróbáltam, nagyon finom volt. Köszönöm szépen :-)
Itt megtudod nézni:http://aranytepsi.blogspot.hu/2014/02/puha-zsiros-kifli.html

Éva írta...

Andrea Papikné Veress örülök hogy ízlett, egészségetekre!