2012. október 19., péntek

Sajtos gombóc meggymártással

 Hozzávalók: sajtos gombóchoz: 1 szelet kenyér, 1/2 dl tej, 1 db tojás, 5 dkg. reszelt sajt, 1 mk. őröltbors, 1 mk.só,petrezselyem, sz.sz. liszt, olaj,mártáshoz: fél üveg meggybefőtt, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt.
Elkészítése: A kenyérnek a héját  levágtam és a kenyeret  apró kockákra felszeleteltem  kevés olajon megpirítottam majd  kis tálkába tettem és ráöntöttem a tejet kb. 10' hagytam közben megkevertem. A tojást felvertem hozzá  öntöttem a kenyérről a kevéske tejet,  őröltborsot, sót és a felaprított petrezselymet tettem hozzá  összekevertem az egészet majd  a reszelt sajtot a kenyeret és annyi liszttel(nekem kb.3-4 ek.volt) kevertem össze hogy  utánna kézzel formálható massza legyen. Forrásban lévő enyhén sós vízbe  tettem a vizes kézzel megformált gombócokat. Kiszedtem  a vízből kevés olajat melegítettem amibe pakoltam. Mártás: szerepel már a blogomban, de azért leírom: edénybe öntöttem a meggyet feltettem főni, nem sokáig kell várni és már lehet a tejfölben elkevert liszttel behabarni.( semmi cukrot most nem tettem hozzá.)                                                                         

3 megjegyzés:

Böbe írta...

Hu de régen ettem meggy szószt,pedig nagyon szeretem! Megyek hozzád est ebédre,most nagyon megkivántam:))

hankka írta...

Finom lehet ez a gombócka, főleg a mártással! :) Kipróbálós! :)

Éva írta...

Böbe: Várj egy kicsikét főzök egy másik adagot, mert már ez elfogyott!:-))
hankka:Nagyon ízlett finom !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...