2012. november 8., csütörtök

Mexicói zöldséges tészta

Hozzávalók: Fagyasztottan vettem ezt a fajta zöldségkeveréket, nagyon finom./ Aránylag most olcsó./  20 dkg. használtam el most a tésztához,  1 fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, kevés olaj,mk. bazsalikom , mk.oregánó,kb. 1 dl. paradicsomlé, só, csípős paprika, tészta, 10 dkg. reszelt sajt.
Elkészítése:  A zöldséget  kicsit előfőztem  1 tk. ételízesítővel. Az olajat megforrósítottam  apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteltem  leszűrtem a zöldségkeveréket és ráöntöttem a hagymára majd a paradicsomlevet  és a fűszereket szórtam  rá még tettem hozzá  1/2 dl. vizet  és   felfőztem. A tésztát a szokásos módon kifőztem majd  tányérra pakolva  tettem rá a szószból és a reszelt sajtból.
Ui.: Nem tudom hogy  mi az oka, de nekem ezek a tészták mostanában annyira ízlenek, hogy rántott húsért sem cserélném el !  
Jó étvágyat!
                                                                              

6 megjegyzés:

teller-cake írta...

Ezt jól kitaláltad! :) És tényleg jó áron lehet venni ilyen fagyasztott vegyes zöldségeket.

María írta...

Mi is nagyon szeretjük ezt a zöldségkeveréket. Tésztára, köretnek, raguba, mindenhogy jó!! Szuper szép színpompás volt a mai ebédetek :)!

László Kinga írta...

Gusztusos! Most találtam blogodra, s nagyon finom, gusztusos recepteket találtam, Jó hogy innen meríthetünk ötletet, ami fontos a hétköznapokban. Tetszenek a leírások mellet a szép ételfotók!

tücsi írta...

Nagyon finomat készítettél:)
Nekem is ízlenek a tészták, egyre jobb minőségben készülnek!

Katalin írta...

Nagyon gusztusos, szép színes! Érdekes, én még soha nem készítettem zöldséges tésztát, pedig külön-külön mindkettőt szeretem :)

Éva írta...

teller-cake: Köszi! Csodálkoztam én is, de lehet hogy csak akcióban van most!
Maria: Köszi!
Kinga: Üdvözöllek! Nagyon szépen köszönöm, örülök hogy tetszik a blogom!
tücsi: Köszi!Biztos a korral is jön ez talán a tészta könnyebben emészthető mint a hús? Vagy csak bebeszélem magamnak mert ez az olcsóbb? Lehet! Bár a férjuram nem rajong annyira a tésztákért, neki főztem sárgaborsót.
Katalin: Köszi! Próbáld ki nagyon finom!