2012. november 18., vasárnap

Sajtgolyók

    Hozzávalók és elkészítése: 2 db. tojásfehérje, kb.14 dkg. reszelt sajt, zsemlemorzsa, a sütéshez olaj. A tojásfehérjét habbá vertem és a reszelt sajtot belekevertem. A masszából  1 ek. vettem ki megformáltam golyónak majd zsemlemorzsában megforgattam és forró olajban mindkét oldalán megsütöttem. Sózni nem szükséges a masszát és sütéskor egymástól távolabb kell tenni mert sülés közben megnőnek. Főételnek is megfelelő egy kis rizibizivel, vagy krumplisalátával is finom!
Ui:  már egyszer sütöttem , nem teljesen azonos ez a régi receptemmel. Más blogokon is láttam már, de most kaptam megint egy ismerősömtől  régi újságokat /pld. 1993. Magyar Konyha/ abból való ez a recept.
                                Jó étvágyat kívánok !                                          

7 megjegyzés:

Márti írta...

Isteni csemege!

María írta...

Ez nagyon finom lehetett!! Csak egy kérdés: milyen sajtot reszeltél le, hogy nem folyósodott el sütés közben. Nekem a sajtos cuccokból (majdnem mindig) kifolyik a sajt.

Gabriella írta...

Ebből nekem "lecsúszna" most néhány darab. :)

Monika írta...

Hú,de remek recept,köszönöm!!!!!

Katalin írta...

Nagyon guszta lett, ügyesen megsütötted, és még a sajt ki sem folyt belőle :) Nekem a rántott sajt is mindig gondot okoz, mert a panír alól állandóan kifolyik a sajt....

teller-cake írta...

Kipróbálós csemege! :)

Éva írta...

Márti: Köszi!
Maria: Általában trapistát használok, a lényeg hogy forró legyen az olaj.
Gabriella: Szívesen adtam volna, de miért nem szóltál hamarabb ?:-))
Mammka: Egészségedre!
Katalin: Köszi! Forró olajba pakoljad akkor sikerül!
teller-cake:Köszi!