Hozzávalók: ( azt a mennyiséget írom amiből én készítettem.) :15 dkg. liszt, 6 dkg. olvasztott zsír, 7,5 dkg. tejföl, só.
🍂
Elkészítése: A zsírt felolvasztottam kicsit hagytam hűlni majd beleöntöttem a lisztbe, hozzá a tejfölt 1 tk. sót tettem és jól összegyúrtam. Fóliába csomagolva hűtőbe tettem kb.1,5 órára. Ezután 1/2 cm vastagra nyújtottam és csíkokra vágtam. A csíkokat egyenként kicsit megpödörtem. Tepsire pakolva előmelegített sütőben 200 fokon nekem kb. 25' alatt sült meg. Ui: Az eredeti receptet nézzétek meg a jelzett blogon!
Jó étvágyat kívánok !
12 megjegyzés:
Én is szemeztem már ezekkel a ropikkal, hamarosan el is készülnek majd. :)
Nagyon ötletes! Guszták lettek :)
Csiperkénél is nagyon tetszett, nálad is igen guszta! :) Ezek szerint működik sertészsírral is! :)
Jaj, de jó lett! Én is készülök kipróbálni.
De jó kis recept viszem is:))
Nálunk is nagyon kelendő! De kifogom próbálni ezt a variációt is:)
De egyszerű recept! Valóban jó ropogós lehet, muszáj lesz teszteljem:-)
Kinéztem már én is, mindenképp készítek próbából egy kisebb adagot. Fincsi lett disznózsírral? Mert nekem is az van:-)
Guszták!
Hát micsoda Retro feeling:Traubisoda-s pohárban ropi amit te sütöttél:-)Szuper vagy,Évi!:-)
Okki: Érdemes kipróbálni mert nagyon finom!
Katalin: Köszi!
hankka: Nagyon finom sertészsírral is!
marisz57: Érdemes kipróbálni fincsi!
Jámborné Budai Mónika: Egészségetekre!
Böbe: Próbáld ki mert érdemes!
HajniZoli:Csak fél adagot csináltam én is próbaként mivel disznózsírral készítettem, de nagyon jó!
Emőke: Jó régi ez a pohár egy üveg lett elvágatva , jó strapabíró.Köszi!
Örülök, hogy nektek is ízlett! Holnap megint csinálok, mert nálunk nagyon fogy.:))
Csiperke:Nagyon finom volt! Még hagytam kicsit kóstolónak a hétvégén jönnek a lányaim a kisebbik nagyon ropi imádó.Kíváncsi leszek mit szól hozzá?
Megjegyzés küldése