2012. december 15., szombat

Olcsó csöröge

                                                                                                                                                                       
Hozzávalók:  25 dkg. liszt.
                        2 db tojás
                        1 mk. rum/ vagy aroma/
                        1 diónyi margarin, kevés tejföl/nekem 3 ek elég volt/, egy csipet só, sütéséhez olaj.
Elkészítése: a hozzávalókat a tejföllel  összegyúrtam,  rugalmas tészta lett , azonnal késfok vastagságúra nyújtottam, négyszögletes darabokra  vágtam , és a lapokat párhuzamosan bevagdostam derelyemetszővel. Összebogoztam, és bő forró olajban aranysárgára sütöttem.
Sütés után vaníliás  porcukorral szórtam meg! Lekvárral  tálaltam.

3 megjegyzés:

marisz57 írta...

A csörögét én is így szoktam sütni. De régen volt már!

Éva írta...

marisz57: Általában én élesztőset szoktam, csak most kipróbáltam ezt a fajtát, finom!

Panna írta...

Hű, de rég ettem fánkot :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...