2013. január 31., csütörtök

Kedvenc teáim mindennapokban !

Kati blogjátékára jelentkeztem és  ezt a témát választottam!
                                                                             
-A tea  életemben mindennap jelen van akár gyógyteaként akár reggeli vagy vacsora kísérőjeként.Gyógyteát elég régóta iszom tudatosan  hiszek a hatóanyagukban és  ezért mióta volt egy elég komoly betegségem, egyes gyógyszereket felváltottam gyógyteákra immár ennek 8 éve.  Könyvem van a gyógynövényekről hogy melyiknek milyen hatása van  és ennek megfelelően választottam ki  hogy miből mennyit  használjak   keveréknek.  Egy külön  zárt tetejű kis üvegem van amiben összekeverem arányosan  természetesen csak fa vagy műanyagkanállal pakolom.  Ebből iszom  mindennap reggel  az állandóan használt poharamra szűrőbe kanalazok  egy tk. vegyes gyógynövényt   és leforrázom majd letakarom 10'-re. Ezután iszom meg ez kb. 1,5 dl .A gyógyteát semmivel nem ízesítem. Gyógynövények amiket használok: Galagonya, cickafark, citromfű, gyermekláncfű,csalán.
- Napomat el sem  tudnám képzelni tea nélkül. Reggel van úgy hogy már éhgyomorra egy-két  kortyot iszom, reggelikor vacsorakor általában egy pohárral, de napközben is inkább teát iszom mint egyéb folyadékot. A gyümölcsteákat  annyira nem kedvelem, nekem a kedvencem a  Earl  Grey filteres tea.Nagyon kellemes az illata és az aromája.  Kaptam már többször ebből a fajta teából  nem filterest nagyon ízlett mert talán annak még karakteresebb az illata zamata   finom volt ! Általában forrázom a teát nem szoktam sokáig a filtert benne hagyni édesítővel és egy kis citromlével ízesítem.  Kétszer szoktam főzni magamnak  egy nap literes a teafőzőnk, de azért ebből a mennyiségből még másnap reggelre is marad.
Mind a két tea fajtához külön kedvenc  bögrét  használok!

6 megjegyzés:

Timi írta...

Nekem is az Earl Grey a kedvencem...:o)))

Kati írta...

Köszönöm a nevezést Éva:) azt hiszem mindannyiunknak jó lenne gyógyteákat fogyasztani, gyakrabban:)
Az Earl Grey a párom kedvence, tényleg nagyon karakteres íze van:)

Dominika írta...

Én is nagyon teás vagyok, halmozom itthon a különböző teákat. A citromfűteát mi is nagyon szeretjük, és a gyógyteákat én sem ízesítem semmivel. Reggel iszok fekete teát, abba cukor és citromlé megy. De az úgy az igazi. Majdnem forrón.

Éva írta...

Timi: Örülök hogy ezt a fajtát szereted !
Kati:A gyógytea nagyon hatásos, családomnak szoktam általában ajánlgatni kisebb nagyobb sikerrel.
Dominika: Általában én is melegen iszom, de ha közben valamit csinálok és kihűl a tea az sem baj úgy is megiszom. A fekete teáról sokszor hallottam már, de még nem kóstoltam.

vargaera írta...

A bükkszentkereszti füvesember (Gyuri bácsi)szerint reggelre egy pohár diólevéltea (nagyon finom magában, ízesítés nélkül - mint a legtöbb gyógytea),lefekvés előtt pedig egy csésze orbáncfű tea az egészség őre :)


Szeretem a kakukkfüvet, málnalevelet, kamillát magában, hársot, feketebodza-virágot,a természet ajándékai! :)

Éva írta...

vargaera: Üdvözöllek! A diólevélteát még nem kóstoltam nem használtam, több más gyógyteafüvem is van amit szoktam fogyasztani, de ezeket amiket most leírtam ezeket rendszeresen iszom.Nekem pár évvel ezelőtt sebemet is szépen begyógyította a gyógyteafű keverék amit összeválogattam.Köszi a véleményedet!