2013. március 20., szerda

Gömöri szelet

Mónika  "vállalkozásából " szemeztem ki ezt a süteményt kipróbálásra!
 Hozzávalók és elkészítése: 10 dkg. margarint 25 dkg. cukorral habosra kevertem majd  beletettem  1/2 cs. vaníliás cukrot és egyenként  kevertem hozzá  5 db  tojás sárgáját. Ezután 15 dkg. apró kockákra vágott birsalma sajtot kevertem a masszához (kevés volt a birsalma sajtom ezért kipótoltam mazsolával) majd 15 dkg. lisztben elkevert 1/2 cs. sütőport és végül az 5 tojás fehérjét kemény habként felverve  . Margarinnal kikent liszttel megszórt őzgerinc formába öntöttem. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöttem először 20' majd letakartam fóliával és még 10'. Nagyon finom piskóta jellegű sütemény késztetést éreztem rá hogy a tésztájába is tegyek kevés fahéjat, de nem tettem viszont a tetejét fahéjas porcukorral szórtam meg. Legközelebb  alaposabban kifogom kenni a formát mert kicsit beleragadt, kis szépséghibával de kitudtam venni azért a formából.
                                                           ****************
 Nagyon sok szeretettel köszöntöm blogomhoz  csatlakozó új követőimet:
                                                      Anikó, Elizabeth és SüniSüti    !
                                                                                                                                           

7 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki, egyszerű elkészíteni és a forma nagyon feldobja:)

Kati írta...

De szép:) Kalácshoz hasonló az állaga?

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon örülök ,hogy elkészítetted.
Nagyon szép lett és teljes adag készítésénél látszik jobban a szép külleme is. Viszem is a recept mellé!

Elisabeth írta...

Nagyon tetszik a kalácso, Éva. Nagyon guszta, és finom lehetett!
Köszönöm a kedves megemlitést, és örömmel követem a blogodat!

Éva írta...

trollanyu köszi, különösen ha még egyben ki is jött volna a formából akkor talán még szebb lett volna.:-)
Kati köszönöm. Igen a kalácshoz nagyon hasonló és finom.
Jámborné Budai Mónika köszönöm a jó receptet.
Elisabeth Foodandthrift köszönöm! Nagyon finom !

HajniZoli írta...

Finom süti lehet a birsalmasajttal. Még nekem is van, ki kellene próbálnom:-)

Éva írta...

HajniZoli érdemes kipróbálni mert nagyon finom. Ha javasolhatnám jó alaposan kend ki a formát.