2013. március 23., szombat

Szalonnás puliszka

Hozzávalók:  12,5 dkg. kukoricaliszt, 1/2 ek. margarin, 10 dkg. baconszalonna, petrezselyem, őrölt bors, só, olaj. 
🌽
Elkészítése:  1/2 l. vizet feltettem forrni amibe tettem a margarint majd apránként folytonos keverés közben beleöntöttem a kukoricalisztet. Addig főztem míg sűrű kása lett belőle közben beleszórtam a sót és az őrölt borsot. Mikor levettem a tűzhelyről akkor szórtam bele az összevagdalt petrezselymet és összekevertem. Kiöntöttem egy lapos tányérra és hagytam hűlni.  Teljes kihűlés után vizes késsel feldaraboltam majd a szalonnába csomagoltam és felszúrtam egy pálcikára. Kevés olajat forrósítottam és ebben sütöttem meg a kis nyársakat. A megmaradt zsiradékban egy kis fej hagymát pirítottam  és a maradék puliszkára szórtam. 
                                Jó étvágyat kívánok !                                             

5 megjegyzés:

Kati írta...

Éva, ez nagyon ötletes:) Finom lehet a szalonnával, meg zöldfűszerekkel.

Ditti írta...

Nagyon tetszik, nagyon ötletes!!! Én is ki fogom próbálni! Hogy jutnak ilyen jó ötletek az eszedbe???? :)

Nea írta...

Csodásan néz ki. Még sosem főztem puliszkát, de most megadtad hozzá a kezdő lökést. Igazán tartalmas ebéd lehetett.

HajniZoli írta...

Puliszkát eddig csak simán főztem. Jó ötlet így fűszeresen készíteni, meg szalonnával kisütni! Ennék hozzá egy kis vékonyra vágott savanyú káposztát:-)

Éva írta...

Kati köszi nagyon finom volt!
Ditti köszi, örülök ha kipróbálod egészségetekre! Nem az én "kútfőmből" pattant ki, csak régi receptes újságokat böngésztem!
Nea köszönöm. Érdemes egyszer kipróbálnod nagyon finom.
HajniZoli eddig én is csak simán vagyis édesanyám mindíg úgy főzte hogy apró kockára vágott bele krumplit amit belefőzött és a tetejére sültszalonnát hagymát tett. A káposztával is biztos nagyon finom lehet!