2013. április 17., szerda

Francia bagett Francia bagett

Mivel szeretem  kipróbálni  a különböző kenyérkéket, péksüteményeket így most Sandra G. blogján látottakat sütöttem meg egy kis változtatással.
                                                                       
Hozzávalók:( A fele mennyiséget írom le mivel annyiból próbáltam ki. ) Alap mérce 2,5 dl bögre.
1/2 bögre meleg víz, 1,5 bögre finomliszt, 1/2 tk. só, 1/2 kávéskanál szárított élesztő, 1 tojás kenéshez, és amiben eltértem olivaolaj volt megadva, de én csak Vénusz olajat használtam a tepsi kenéséhez.
Elkészítése:  A víz mennyiségének a felébe szórtam  az élesztőt   10' hagytam  pihenni. Tálba öntöttem a lisztet amihez tettem az élesztős vizet sót és a többi vízzel jól bedagasztottam, átgyúrtam a tésztát. Nedves ruhával letakarva hagytam kelni.(Ez számomra érdekes volt mert eddig még soha nem hallottam hogy nedves ruhát  tesznek a tészta tetejére!) Lisztezett deszkára borítottam  a tésztát átgyúrtam  és formáztam bagett formára , kiolajozott formába tettem  kicsit bevagdostam és még 10' letakartam vizes ruhával. Előmelegítettem a sütőt a tésztát átkentem 1 tojás és 1 ek. víz keverékével és a sütőbe tettem 220 fokon  15' sütöttem majd  200 fokon  még 15' . Mikor kivettem a sütőből vízzel még lespricceltem. 
(A tészta alá egy edénybe vizet tettem.) Köszönöm nagyon finom lett!
                                                             ********
Szeretettel köszöntöm blogom új követőit: Márta M.Gosztonyi, Dinka , Beus  és KataRigo!
                                                                            

3 megjegyzés:

HajniZoli írta...

Finomak is ezek a pékáruk! Szeretem én is sütni, aztán jöhetnek a fogyasztók:-)

Kati írta...

Nagyon szép és a terítőd is:)

Kati írta...

Nagyon szép és a terítőd is:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...