2013. április 1., hétfő

Francia saláta

                                                                               
/ Ünnepekre készült/                                                                        
Hozzávalók és elkészítése: Fagyasztott  franciasaláta alapot vettem amit   1 mk. ételízesítővel megfőztem  hagytam kihűlni. 1 db krumplit héjában megfőztem megpucoltam felkockáztam, 1 db csemege uborkát és fél almát  szintén felkockáztam majd  a kihűlt vegyes zöldséghez kevertem. Majonézt  kevés mustárral  és őrölt borssal jól kikevertem majd 1 kis dobozos tejföllel elkevertem az egészet és a salátával  összekevertem.  A kis csirkének az elkészítési ötletét  Katalin blogján láttam (mint utólag észrevettem nála kacsák ülnek a salátán, nálam csirkék ?). 1 db tojást keményre megfőztem kettévágtam  és a sárgáját kikapartam kevés mustárral és pici ketchuppal   kikevertem majd a tojásba vissza töltöttem . Egy krumplit héjában megfőztem megpucoltam kevés sóval és margarinnal kikevertem  kis gombócokat formáltam ez lett a csibe feje, borsból a szeme és sárgarépából a taréja és csőre. A fejét egész pici fogpiszkálóval rögzítettem. A petrezselyem levelét kicsit belemártottam a salátába és úgy tettem a tojásra. 
Jó étvágyat kívánok !

10 megjegyzés:

teller-cake írta...

"Ennivaló" kiscsibék, mindenféle értelemben, nagyon ötletes! ;-) Kellemes Húsvétot kívánok én is Nektek! :)

Éva írta...

teller-cake köszi!

María írta...

Nagyon ötletesek a kis csibéid, nagyon ügyes vagy :)!! Ha itt lesz a kisUnokám megcsinálom Neki, hátha annyira tetszene neki, hogy megenné :).

Névtelen írta...

Imádom az ünnepre készült ételeidet is,remélem tudtál egy picit pihenni az ünnepek alatt!

Éva írta...

Maria köszi.Lehet hogy vonzóbb lesz az unokádnak a saláta is!
Emőke köszi. Nekem az ünnepek pörgősek és a pihenést kikapcsolódást, feltőltődést ez adja!:)

Éva írta...

Maria köszi.Lehet hogy vonzóbb lesz az unokádnak a saláta is!
Emőke köszi. Nekem az ünnepek pörgősek és a pihenést kikapcsolódást, feltőltődést ez adja!:)

marisz57 írta...

Nagyon szépen, az ünnephez méltóan megkreáltad a saláta feltétjét, a csibéket! Én is terveztem ilyesmit, aztán elfelejtettem.

HajniZoli írta...

Amikor gyerekek voltunk édesanyám készített a saláták tetejére mindig csibéket. Emlékszem, ahogy faragta mindig a főtt répából a csőrt:-)
aranyosak!

Éva írta...

marisz57 köszönöm! Majd megcsinálod máskor.
HajniZoli örülök hogy ilyen szép emlékek jutottak eszedbe. Remélem az unokám is fog emlékezni, mert most annyira nem érdekelte, ránézett mondta csirke aztán ment tovább. Köszi!

Katalin írta...

Most vettem csak észre őket, nagyon aranyosak lettek!