2013. április 15., hétfő

Lángos /kefírrel készítve/

                                                                           
Hozzávalók és elkészítése: Volt megmaradt krumplipürém amit szerettem volna felhasználni  ezért készítettem el ezt a lángost. Egy adagravaló volt a mennyiség  /kb. 15 dkg./  1/2 dl langyos tejbe tettem 2 tk. szárított élesztőt pici cukrot  kevés lisztet  pihentettem kb. 10' ezután  kb.30 dkg. liszthez tettem a krumplipürét elmorzsoltam benne hozzá a megkelt élesztőt  mk. sót és a napokban csináltam kefírt most abból tettem hozzá  kb.1,5 dl. Bedagasztottam a tésztát  letakartam és hagytam hogy duplájára keljen. Ezután egy tálcát beolajoztam és olajos kézzel a tésztából kis gombócokat téptem amit a tálcára tettem .Amíg melegítettem az olajat addig is kelt még a tészta . Kézzel széthúzgáltam a tésztát  és forró olajban mkét oldalát megsütöttem. Tejföllel megkentük és sajttal szórtuk meg. Ebből a mennyiségből 6 db lett , vacsorára 1-1 db elég is volt belőle.
Ui:  többféle módon készítettem már kefírrel most próbáltam először nagyon finom !

5 megjegyzés:

Okki írta...

Hogy én mennyire szeretem a lángost! De sajnos még soha nem készítettem, pedig olyan jól néz ki a tied is, hogy már igazán megpróbálhatnám én is hogy ne csak kívánjam, hanem kóstoljam is. :)

Horváth Emerencia írta...

Eszembe jutottak a szép nyári napok! Köszönöm:)

Katalin írta...

Ez nagyon finom vacsora lehetett! Ügyesen felhasználsz minden megmaradt kis ételt :)

Csilla Andi írta...

Jó ötlet, nagyon guszta lett. Én még sosem mertem nekiállni a lángos sütésnek...:(

Éva írta...

Okki köszi, látod ahogy mondod miért nem próbálod meg nem egy bonyolult valami?
Horváth Emerencia a nyár és a strand ugye? Köszi!
Katalin köszönöm, minálunk semmi nem vész el csak átalakul.De gondolom sok családnál van ez így!
Csilla Andi köszi!Nyugodtan fogjál hozzá nem nehéz elkészíteni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...