2013. április 14., vasárnap

Mákos-málnás szelet

                                                                                

Hozzávalók: Tésztához:20 dkg. liszt, 12 dkg. cukor, 8 dkg. darált mák, 2 db. tojás, 1 doboz natúr joghurt(175 g), 1 citrom reszelt héja, 15 dkg. margarin olvasztva, 1/2 cs. sütőpor, csipet só, A vaníliás krémhez: 1/2 cs. vaníliás pudingpor, 20 dkg. porcukor, 2 db tojássárgája, 2 dl tej, 20 dkg. puha margarin, A tetejére: 30 dkg.  málna/mirelit), 1 cs. piros tortazselé.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit simára kevertem és egy kis méretű/22x32 cm/ magas falú margarinnal kikent liszttel beszórt tepsibe egyenletesen beleöntöttem. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.A végén tűpróbával ellenőriztem. A krémhez a pudingport a porcukorral és a  tojássárgájával  kevés tejjel simára kevertem. A maradék tejet felforraltam  és a pudingos péppel besűrítettem majd hagytam kihűlni. A porcukrot a puha margarinnal kikevertem  és a kihűlt pudingot  belekevertem. A krémet a kihűlt  tésztára  simítottam  majd a tetejét  egyenletesen befedtem a mirelit málnával (nem kell kiolvasztani). A tortazselét  a leírásnak megfelelően  elkészítettem  és óvatosan befedtem vele  ezután hűtőbe tettem.
Ui: Havi receptes újságban találtam,  bár ott ribizlivel volt ! Arra gondoltam hogy akár tortának is nagyon mutatós és finom lenne!

15 megjegyzés:

Timi írta...

Hű de guszta!!! Nagyon finom lehet!!!
Gyorsan el is mentettem...:o) Köszönöm!!!

Ditti írta...

Nagyon-nagyon jól néz ki! Köszi a receptet, elmentettem! Biztos, hogy ki fogom próbálni! :)

Kati írta...

Nagyon szép, ízlene nekem ez a párosítás:) És a háttérben lévő kancsó is nagyon szépnek tűnik a részlet alapján:)

Gabriella írta...

Finom süti - mostanában egyébként is kívánom az ilyen gyümölcsös zselatinos süteményeket... (no nem azért, amire most esetleg gondolsz, csak úgy). :)
Tetszik a recept, meg a háttérben a teás kancsód is. :)
Szép vasárnap estét kívánok!

trollanyu írta...

Mákos és gyümölcsös, nagyon tetszik nekem is:) Pont én is arra gondoltam, hogy tortaként is jól mutatna.

teller-cake írta...

Fantasztikus, minden fő összetevőjét imádom! Ribizlivel is tényleg jó lehet...:)

marisz57 írta...

Éva, biztos tortának is megtenné.
Nagyon jól néz ki! És csak finom lehet!

Gerdi írta...

De szépek a színei! Van még tavalyi málna a mélyhűtőben, ideje felhasználni! Mondjuk ilyen sütibe:-)

Hankka írta...

De jól néz ki, hát még milyen finom lehet! :)

Tiffanylda írta...

Összefutott a nyál a számban, ahogy megláttam a fotót! Hát, még ha az ízét is érezhetném!:) Sajnos komoly a diétánk, nem csábulhatok el, de elraktározom ünnepnapokra...
Most néztem meg a tésztás játékodat, szuper volt! Mennyi jó és ötletes recept!:) Gratulálok!

HajniZoli írta...

Hú, szuperül néz ki! Meggyel is eltudnám képzelni és az biztos, hogy tortaként is megállná a helyét.

Márti írta...

Bár szeretem a ribizlit, málnával nekem is jobban tetszik!

Éva írta...

Timi köszönöm! Remélem ha kipróbálod ízleni fog nektek is!
Ditti köszönöm! Sok sikert a kipróbáláshoz!
Kati köszi!
Gabriella köszi, biztos kivagyunk éhezve a gyümölcsre így tavasz elején. Mikor megláttam az újságban nekem is nagyon megtetszett!
trollanyu köszi !Szerintem is jó lenne tortának csak talán akkor a tészta mennyiségét kellene csökkenteni!
Gerdi köszi. Akkor neked találták ki ezt a receptet mert ahogy olvastam az újságban éppen ilyen hűtőben lévő elmúlt évek gyümölcseinek felhasználására ajánlja a cikk ezt a sütit.
Hankka köszönöm, nagyon finom volt.Most hétvégére csináltam volt sikere!
Tiffanylda nem akarlak bűnbe csábítani(diéta megszegésre).Amikor már minden ok majd kipróbálod. Köszönöm örülök hogy tetszik a tésztás játék!
HajniZoli köszi, meggyel még lehet hogy egyszer megcsinálom mert a meggy is kedvenc gyümölcseim között szerepel!:-)
Márti köszi, szeretem én is a ribizlit is de sajnos nem volt a boltban, de egyáltalán nem bánom hogy málnával csináltam.

Okki írta...

Nagyon jól néz ki! :) Szinte bármilyen gyümölccsel jól nézne ki. Tetszik. :)

Éva írta...

Okki köszönöm! Szerintem is akár barackkal is csak akkor más zselét lehetne a tetejére tenni!