2013. április 26., péntek

Pávaszem "Ízőrzők"Pócsmegyer

                                                                             
Hozzávalók: 30 dkg. liszt,  1 dl langyos tej, 1 ek. cukor, 2,5 dkg. élesztő, 15 dkg. margarin, 3 tojás, 1 üveg meggybefőtt, csipet só, 15 dkg. kókuszreszelék, 15 dkg. porcukor, 5 ek. baracklekvár.
🌸
Elkészítése: A cukros  tejbe morzsoltam az élesztőt kevés lisztet hozzátéve hagytam kelni. A lisztbe elmorzsoltam a margarint majd a tojások sárgáját  tettem hozzá  pici sót és a felfutott élesztőt. Összegyúrtam a tésztát és letakarva hagytam 1/2 órát kelni. A meggy levét lecsurgattam. A megkelt tésztát három felé vettem és egyenként tepsi méretre kinyújtottam majd megkentem a baracklekvárral és a tészta mk. hosszabbik oldalát kiraktam meggyel . Felgöngyöltem a tésztát a tészta közepe felé úgy hogy középen kis rést hagytam. Zsírozott tepsibe pakoltam  majd a másik két tésztát is  szintén így megcsináltam . A tojások fehérjét felvertem kemény habnak hozzátettem a cukrot és a kókusz reszeléket elkevertem és kanalanként pakoltam a tészta  közepére. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Hagytam kihűlni és csak ezután szeleteltem fel. Nagyon finom !😋
Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

Gonda Hajnalka írta...

Jaj de nagyon finom lehet! Mami túróval vagy mákkal készíti barack lekvárral...
Kókusszal nyami!

HajniZoli írta...

Meghiszem, hogy finom ezzel a kókuszos habbal! Én macskaszem-nek ismerem, dióhabbal a közepén. Milyen rég nem sütöttem!

Gerdi írta...

Éppen ma akadt a kezembe ez a recept, de nem gondoltam, hogy ilyen hamar viszontlátom:-) Mutatós, ráadásul finom is lehet!

Gabriella írta...

Ezer éve készülök én is hasonlót sütni - finom.

Éva írta...

Flóra finom volt, de a mákkal is szívesen megkóstolnám finom lehet.
HajniZoli örültem hogy kókusszal van a recept mert a dió annyira drága, pedig finom lehet azzal is.
Gerdi látod gondolatolvasó vagyok. Nagyon finom!

Éva írta...

Gabriella akkor ne várjál sokáig!

Hankka írta...

Kókuszosan még nem sütöttem, pedig nagyon guszta nálad, tényleg nagyon finom lehet! :)