2013. április 27., szombat

Poharas desszert

                                                                                 
Hozzávalók:5-6 db babapiskóta, 2 dl tej, 1 dl feketekávé, 1/2 cs. vaníliapuding, 2 ek. cukor, 1 dl tejszín, meggyszemek és  egyéb dekoráció. 
🌺
Elkészítése:  A piskótát feltördeltem poharak aljára tettem. A kávét és tejet összeöntöttem  feltettem főni,   a vaníliapudingot a cukorral és  kevés tejeskávéval  összekevertem és a tűzhelyen lévőhöz öntöttem   besűrítettem  majd  mikor levettem a poharakba piskótára  öntöttem hagytam kicsit hűlni . Felvertem a tejszínt  és a pudingok tetejére halmoztam  végül díszítettem és hűtőbe pakoltam.  
Ui: Nem túl gyakran készítek poharas édességet, de  ez olyankor nagyon praktikus mikor valami krémesre vagyunk kiéhezve./ Ebből a mennyiségből 4 adag lett./
Jó étvágyat kívánok !

7 megjegyzés:

marisz57 írta...

Most utólag volt időm átnézni, miket készítettél a héten. Gyönyörűségesek az unokád névnapjára gyártott bonbonok, biztos nagy örömet szereztél vele.
Az "Ízörzőknek" talán Te vagy a leghűségesebb követője.
No és a mai pohárdesszerted!
Gyors és finom, azonkívül hogy mutatós!
Gratulálok az újabb blogdíjadhoz!

Gerdi írta...

Nagyon jól néz ki! Én nem is szoktam ilyen desszerteket készíteni, hamarabb megsütök egy tepsi sütit. Pedig kikanalaznám!

Márti írta...

Most rögtön bekanalaznám! Nagyon mutatósak a csoki díszek is rajta :)

Éva írta...

marisz57 köszönöm a heti összefoglalódat nagyon aranyos vagy !
Gerdi sütni is szeretek csak tudod kettőnknek nem fogy el a tepsi sütemény akkor mindíg a mélyhűtőben landol egy része. Így viszont azt a pár pohár édességet megesszük még ha 2 nap is kell hozzá.
Márti szívesen megkínálnálak, torkod már meggyógyult?Köszönöm !

Ditti írta...

Nagyon jól néz ki, a gyerekkorom idézi! Ezt muszáj lesz mielőbb kipróbálnom! És a mai göngyölt sonkás-sajtos recepted is csúcsszuper! Zseniális, olcsó és finom ötleteket hozol mindig, nagyon szeretem a blogod! Szép vasárnapot! :)

HajniZoli írta...

Ritkán készítek pohárdesszertet én is, de hamarosan muszáj lesz, mert a kicsi már többször említette a pudingot:-)
Nagyon jól néz ki a habbal a tetején!

Éva írta...

Ditti örülök hogy nosztalgiázhatsz kicsit. Köszönöm!
HajniZoli gyerekek is szeretik nem csak a nagyik:-)) Köszi!