2013. május 29., szerda

Szilveszter sütemény

"A mi Süteményes Könyvünk Ma" blogról újonnan  kiválasztott  finomságot sütöttem meg! Nem győzőm elégszer mondani hogy ezek a régi sütemények mennyire finomak tudnak lenni ,pedig annyira egyszerűek!                                                                          
Hozzávalók:/fél adagból készítettem azt írom le/ 25 dkg. liszt, 1/2 cs. sütőpor, 12,5 dkg. cukor, 10 dkg. zsír, 1 db tojás, 1/2 cs. vaníliás cukor, 1 ek. kakaópor. Lekvár a töltéshez.
😊
Elkészítése:  A lisztet a zsírral elmorzsoltam majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrtam,nekem kb. 2 ek. tejet kellett még tennem a tésztához. A tésztát ketté osztottam az egyik felébe  tettem a kakaóport és jól összegyúrtam vele.  A tésztát egyenként kinyújtottam 2-3 mm. vastagra majd kiszaggattam  és zsírozott tepsibe pakoltam. A világos tészta tetejét kicsit villával megnyomogattam és kristálycukorral beszórtam. Előmelegített sütőben 200 fokon 15' alatt megsültek. Ezután a barna tésztát megkentem  szederlekvárral ill.   sárgabaracklekvár - darált dióval összekeverve és a fehér tésztát rápakoltam.Ebből a mennyiségből 20 db sütemény lett.😋
Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

Márti írta...

Egyetértek, ez a keksz is bizonyítja, minél egyszerűbb annál finomabb!

Vicuska írta...

Mély igazságot írtál le :)

Timi írta...

Ki fogom próbálni!!! Mert ha te azt mondod valamire, hogy nagyon finom, akkor az tuti nálunk is nagyon bejön :o))) Köszönöm a receptet!

Gonda Hajnalka írta...

Ez így igaz, ahogy írod! Ezt nem ismertem! Nagyon egyszerű és finom lehet...
Minden jót kedves Éva!

Kati írta...

Szépek, ezt már én is kinéztem:)

Éva írta...

Márti az biztos, ezekhez a süteményekhez általában mindíg olyan hozzávalóra van szükség ami megtalálható mindennap a konyhában. Nagyon finom ez is.
Vicuska köszi!
Timi örülök hogy szerinted egyezik az ízlésünk. Próbáld ki mert nagyon finom.Egészségetekre!
Flóra köszönöm!
Kati köszi!

Jámborné Budai Mónika írta...

Nagyon jók lettek, be is raktam a recept mellé:))

HajniZoli írta...

Aláírom amit mondasz Éva. Tudtak valamit az őseink! Megkóstolnám ezeket a sütiket is, nagyon jól néznek ki.

Éva írta...

Jámborné Budai Mónika köszönöm!
HajniZoli köszi!

Mária írta...

Elneveztem "sírig tartó" süteménynek :) Gyerek korom óta szeretem, anyukám sütötte, aztán én is már kiskorom óta, mert nagyon egyszerű, ma már az unokáimnak is, akiknek szintén kedvenc! :)

Éva írta...

Mária találó az elnevezésed. Utólag vettem csak észre hogy egy régebbi szakácskönyvemben is szerepel ez a recept ott nem kakaópor hanem csoki reszelék van a barnás részbe de hasonló finom az is. Köszi hogy megosztottad gondolatodat!