2013. május 24., péntek

Zöldséggel töltött pirog

                                                                           

Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 1 tk. só, 1 tojás sárgája, 1 dl víz, 0,5 dl tej, 2,5 dkg. olvasztott margarin, 1 dkg. élesztő. Zöldséges raguhoz: 2-3 ek. olaj, 15 dkg. vegyes zöldség/nekem most mexicói keverék volt itthon/ 1 fej vöröshagyma, fél-fél  paradicsom paprika,  őrölt bors, pirospaprika, bazsalikom , oreganó,  kb. 1/2 dl paradicsomlé, csípős paprika, só.(fűszerek ízlés szerinti mennyiségben) Olaj a sütéshez ! 
🌸
Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejben megfuttattam, majd a liszthez öntöttem a többi hozzávalóval együtt és a tésztát jól bedagasztottam. A margarint csak a végén adtam hozzá. Letakarva hagytam hogy duplájára megkeljen. Amíg a tészta kelt elkészítettem a  ragut. Az olajon megdinszteltem az apró kockára fölvágott vöröshagymát  rátettem a paprikát -paradicsomot apróra vágva majd hozzá tettem a vegyes zöldséget kicsit letakartam hagytam hogy puhuljon a párában a zöldség. Ezután fűszereztem be ráöntöttem a paradicsomlevet és készre főztem.  A tésztát enyhén lisztezett deszkára borítottam  átgyúrtam majd kinyújtottam szögletes formára , mivel ez a tészta mennyiség éppen annyi volt hogy négy nagyobb  darabot  készíthettem   ezért így vágtam fel. A tölteléket a tészta két  hosszabbik   szélére  pakoltam  kicsit a tésztát ráhajtottam majd összegöngyöltem.  Két végét kicsit benyomkodtam és magát a tésztát a deszkán görgettem .Felforrósítottam az olajat és abban sütöttem meg  mindkét oldalát. Nagyon finom volt  és bőséges egy darabbal jól is laktam! 
Jó étvágyat kívánok !
Ui:   A tésztáját  innen választottam. A tölteni  bármivel (hús, gomba,...) lehet most én ezt készítettem.
                                                            *******
Szeretettel köszöntöm blogom új követőit: Flóra, ÁgnesPető , Barbi és Rozi !
                                                                         

10 megjegyzés:

Kati írta...

Még sosem ettem ilyet, de tudom orosz eredetű étel:) Nagyon guszta:)

Vicuska írta...

Tartalmas és finom, szeretem a pirogokat! :)

María írta...

Jaj de jól néz ki, és nagyon finom lehet. Én káposztás pirogra vágyom már nagyon régen, most még nagyobb kedvet kaptam, hogy megsüssem.

Horváth Emerencia írta...

Sosem ettem, lerben meglehetne sütni, ólaj nélkül? Köszönöm!

Éva írta...

Kati egyszer kóstold meg nagyon finom, köszi!
Vicuska igen tapasztaltam hogy tartalmas!
Maria köszi.Biztos nagyon finom káposztával is !
Horváth Emerencia csak kikövetkeztetem hogy a ler az a sütő? Próbáld ki de mindenféleképpen vékonyan kend ki a tepsit ami számodra jó azzal, mert ez egy kelt tészta.

trollanyu írta...

Nagyon jól néznek ki azzal a töltelékkel:) Mi is szeretjük, és tényleg nagyon laktató:)

Márti írta...

Nagyon szeretem, zöldséggel főleg megenném!

Katalin írta...

Még én sem ettem ilyet, de szívesen megkóstolnám, mert nagyon finomnak néz ki!

HajniZoli írta...

Nagyon finomak, hozzánk jöhet bármivel töltve:-)

Éva írta...

trollanyu köszi!
Márti köszi!
Katalin próbáld ki mert nagyon finom!Köszi!
HajniZoli vettem a rendelést!:-))