2013. június 11., kedd

Diós csiga

Hozzávalók: tészta: 25 dkg. liszt, 15 dkg. margarin, 1 tojás sárgája, 1 kk. cukor, 2 dkg. élesztő, csipet só, sz.sz. tej kb. 1,5 dl kellett nekem a tésztához.Töltelék: 2 tojás fehérje, 15 dkg. cukor, 15 dkg. darált dió. kenéshez  olvasztott margarin. 
Elkészítése:  Kevés langyos tejbe tettem a cukrot  élesztős kanál lisztet . A lisztet és a margarinnal elmorzsoltam majd hozzátettem a felfutott élesztőt  és a többi hozzávalókat majd langyos tejjel jól bedagasztottam. A tésztának nem kell nagyon lágynak lennie. Pihentettem kb. 1/2 órát majd átgyúrtam és kinyújtottam  ujjnyi vastagra  ( Amíg kelt a tészta elkészítettem a tölteléket: felvertem kemény habnak a fehérjét hozzátettem a cukrot és végül belekevertem a darált diót) ezt a tölteléket kentem rá a tésztára majd feltekertem és 1,5 cm. vastagra feldaraboltam. Zsírral kikent tepsibe pakoltam egymáshoz jó közel. A megolvasztott margarinnal tetejét megkentem. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt a tészta szétszedtem (mert kicsit sülés közben összenőnek) és porcukorral szórtam meg.

4 megjegyzés:

Csilla Andi írta...

Azt hiszem nehéz lesz megállni, hogy ne készítsem el, nagyon guszta!

HajniZoli írta...

Hú, szépek lettek! Jól jönne vagy kettő:-)

gionetta írta...

Nagyon gusztusos kis darabok! Kérek belőle! :-))

Éva írta...

Csilla Andi kicsikét azért süssél ha már kívánod, köszi!
HajniZoli köszönöm szívesen megkínálnálak benneteket!:)
gionetta köszi, én szívesen adnék gyere!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...