2013. június 10., hétfő

Rántott karalábé petrezselymes krumplival

                                                                             
Hozzávalók:   1 db friss karalábé,  só, liszt, tojás, prézli, olaj.
Elkészítése:  A  karalábét megtisztítottam és felszeleteltem  keskeny csíkokra. A panírnál a lisztbe szórtam a sót amiben megforgattam a karalábét  majd felvert tojásba  prézlibe és végül a forró olajban kisütöttem. 
Hozzá petrezselymes krumplit készítettem!

12 megjegyzés:

Emőke írta...

Rántott karalábé?
Soha nem csináltam ilyet, de nagyon ízletes és izgalmas lehet!

RaMary írta...

Még én sem csináltam, de itt az ideje, hogy kipróbáljam. Köszi! :))

Illéskrisz Konyhája írta...

Krumplit ettem már rántva, nagyon finom volt, de karalábét még nem...Azt hittem előtte kell blansírozni, hogy ne legyen kemény, de úgy látszik nem kell. Minden esetre ki fogom próbálni! nagyon tetszik.

gionetta írta...

Oh az a karalábé! Hogy hogy szeretném én vacsira! :-))

Kati írta...

Na ezt én is ki kell próbáljam:)

Timi írta...

Nagyon finom lehet!!! :o)

Gerdi írta...

Én is petrezselymes krumplit készítettem ma, lábadozó Leányzóm az óhajtott. Rántott karalábét viszont még nem készítettem. Megpuhul előfőzés nélkül is?

trollanyu írta...

A zsenge karalábé nyersen a legjobb, de imádom a zöldségeket rántva:) Sajnos itt nincs karalábé.

Éva írta...

Emőke én is most próbáltam ki először nekem nagyon ízlett!
RaMary egy próbát megér kis vékonyra csíkokra vágjad és meglátod milyen finom!
Illéskrisz Konyhája rántott krumplit én is imádom, de szerintem ez is biztos ízlene. Főzni előtte nem kell vékony csíkokra vágjad.
gionetta elhiszem hogy elfogadnád vacsira de sajnos már nem tudlak megkínálni:(
Kati remélem fog ízleni!
Timi finom volt!
Gerdi az finom is ha gyengélkedik az ember. Mielőbbi gyógyulást lánykádnak.Zsenge karalábéból vékony csíkokra vágva finom rántva, nem kemény.
trollanyu én is szeretem a zöldségeket nyersen általában ha pucolom közben mint a nyúl rágcsálok hol répát hol karalábét arról már nem is beszélve ha borsót is kell pucolni akkor azt is kapkodom.Érdekes hogy már mondtad pár dologra hogy ott nem kapható, bár biztos van ott pedig olyan ami itt nincs.

Okki írta...

Napok óta karalábéra vágyom, akár így rántva is. Finom lehet. :)

Éva írta...

Okki akkor itt az alkalom próbáld ki nagyon finom!

Éva írta...

Okki akkor itt az alkalom próbáld ki nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...