2013. június 9., vasárnap

Ditti blogszülinapi játékához!

                                                                           

Ditti  érdekes játékot talált ki számunkra! Szeretek játszani ezért is jelentkeztem , viszont kicsit  elgondolkoztam mikor végül hozzákezdtem a bejegyzésemhez! Feladatok vannak amire válaszolni kell és ez ami nekem kicsit fejtörést okozott. Ott kezdeném hogy az élet megtanított  arra, hogy mindig  mindent meg kellett oldani,  óhaj-sóhaj nem nagyon lehetett!:)  Értelemszerűen egyáltalán nem  voltak konyhámban  nagyon sokáig modern  segédeszközeim  mindent kétkezi munkával kis leleménnyel oldottam meg . Ami gépem később lett azt mind a gyerekeimnek köszönhetem (ők vették )sokszor úgy beszéltek rá hogy "de Anyuci meglátod mennyivel könnyebb lesz!".
-Így lett  mixer, amit nagyon szeretek krémek keveréséhez, majd turmixgép , tésztavágó gép  amit szintén sokszor használok
Ezzel ki is merült a konyhai gépeimnek felsorolása.Konyhám tartozékai közé praktikus eszközöket kaptam amit blogjátékon nyertem ilyen a szilikonos muffin forma amit  nagyon szeretek , ezen kivűl több szilikonos keverőkanál bár ezeket annyira gyakran nem használom. Most legutoljára kaptam a lányomtól egy szilikonlapot tepsibe ez viszont nagyon jó, mert az utóbbi időben állandóan papírra ragadt minden.
-Olyan konyhai eszközt viszont nem tudok mondani a konyhámból amit fölöslegesnek érzek bármilyen meglepő is. Egy tartozék van a mixerhez ez a dagasztórész amit nem használok  mert általában kézzel dagasztok.
-Ami a konyhai "nem szeretem" munkát illeti  erre is csak azt tudom mondani hogy általában mindent kedvvel csinálok, na jó talán a nokedli és a dagasztott tészta utáni edény tisztítása kicsit macerásabb számomra!:-)

Köszönöm a játék lehetőségét és azt hogy kicsit leltározhattam a konyhámban !

7 megjegyzés:

teller-cake írta...

Már én is írom a bejegyzést Dittinek és képzeld, nálam is az egyik "nemszeretem" munka a nokedli utáni mosogatás! :))

Éva írta...

teller-cake szerintem nincs olyan háziasszony aki ezt a munkafázist szereti!:-))

HajniZoli írta...

Én sem szeretem:-) mindig beáztatom a lábost, aztán a párom kimossa:-)

Éva írta...

HajniZoli ez jó munkamegosztás, nálam ez így nem müködik, sajnos:(

María írta...

Nahát, én is utálom a nokedli utáni mosogatást. De ha jó idő van, kiteszem a napra a nokedli tésztás eszközöket (tál, fakanál, szaggató - utóbbi természetesen szétszedve), pillanatok alatt megszárad a tészta, akkor csak le kell ütögetni, kiönteni a szemétbe, és máris gond nélkül lehet mosogatni, nem lesz minden csirizes.

Ditti írta...

KÖSZÖNÖM Éva, hogy jöttél játszani! Nagyon jó volt olvasni az összefoglalódat! :) És egyetértek, nem kellenek flancos dolgok, a muszáj nagy úr, a háziasszony meg leleményes, és pár eszközzel is mindent meg tud oldani szépen, egyszerűen, praktikusan! A linket nem küldted el, vagy csak nem kaptam meg? Kérlek, pótold, ha nem küldted, köszönöm! :)

Éva írta...

Maria nem egy rossz ötlet mert nem győzöm a szivacsot cserélni olyankor hiába hideg a víz amit beleöntök.
Ditti már háromszor küldtem de most megjegyzéshez belinkeltem.