2013. július 18., csütörtök

Bakonyi szalonnás-gombás tócsi "Ízőrzők"Magyarpolány

                                                                             
Hozzávalók: 1/2 kg. krumpli, 5 dkg. gomba, 5 dkg. kicsit húsosabb füstőlt szalonna, 1 tojás/ felverve és  csak a fele/, 1 tk. só, 1 dl tejföl, 5 dkg. liszt, olaj a sütéshez.
Elkészítése:  A krumplit lereszeltem a gombát és szalonnát apró kockákra vágtam. Az összes hozzávalóval együtt jól összekevertem kanállal adagolva  a forró olajban mindkét oldalát megsütöttem.
(lehet hogy mások is szokták ílyen technikával sütni de azért elmondom :úgy szoktam hogy kanállal adagolom az olajba  villával pedig  egyengetem szét a tésztát!)

9 megjegyzés:

Kati írta...

Ey fincsi lehet, én a diétám miatt a szalonnát kihagynám, de a többi jöhet:)

janka kovács írta...

Imádom a tócsnit:) Jöhet magában vagy zöldséggel, szalonnával...

Emőke írta...

Azta!!!! Évikém bár sokat fogytam a kutya után rohangászásban, de ez....... nem találok szavakat! Elkészítem egész biztosan, köszönöm a látványt, a receptet....

Éva írta...

Kati az 5 dkg-t annyira nem is érezni benne!
janka kovács valahogy én is így vagyok vele!:)
Emőke egészségedre! Legfeljebb mégegyszer viszed a kutyust sétálni!:-))

HajniZoli írta...

Milyen jó ötlet! Gombával, szalonnával ízesíteni, fincsi lehet!

Emőke írta...

Még nem mehet az utcára, kell egy oltás hozzá. A kertben rohangálok:-)

Patrícia írta...

Ma tócsni nálunk a vacsora:) Mifelénk berének,berétnek hívják.
Ilyen formában még nem ettem, de így is ki fogom próbálni.

Katalin írta...

Nagyon finom lehet így is, szép guszták lettek, a szalonnától pedig csak még ízletesebb lehet. Nálunk a férjem szokta sütni :) Ilyen

Éva írta...

HajniZoli köszi, próbáljátok ki nagyon finom!
Emőke az is jó edzés!
Patrícia az elnevezése nem is fontos az a lényeg hogy nagyon finom!
Katalin nagyon finom ízletes volt. Nagyon jó dolgod van hogy a férjed vállalja a sütést!:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...