2013. július 10., szerda

Zöldbabfőzelék tojásfasírttal

                                                                                   
Hozzávalók: Zöldbabfőzelék  már szerepel blogomban. Tojásfasírtot most készítettem először, Hankka blogján tetszett meg. /Kevesebb mennyiségből készítettem/ 3+1 tojás, só, őrölt bors, petrezselyem , zsemlemorzsa, ehhez a mennyiséghez 1 db zsömle(szétmorzsolva) , / most én ehelyett amikor ledarálom a száraz zsömlét, kenyeret prézlinek  és átszitálás után megmarad a nagyobb darabos törmelék,   külön zacskóban elszoktam tenni ezt használtam  fel/, 1 cikk fokhagyma, 1 kisebb vöröshagyma, olaj. 
🌸
Elkészítése:  Tojásfasírt: 3 tojásból kevés olaj pici só hozzáadásával  kemény rántottát készítettem majd mikor kihűlt  hozzátettem a darabos zsömlemorzsát, a zúzott fokhagymát és az apróra fölvágott vöröshagymát  a tojást és a fűszereket valamint a felaprított petrezselymet. Az egészet jól összegyúrtam  pogácsákat formáltam belőle megforgattam zsemlemorzsában és olajban kisütöttem.
Nagyon finom érdemes kipróbálni, aki még eddig nem ismerte volna!
Jó étvágyat kívánok !
                                                     

6 megjegyzés:

Kati írta...

Ettem már hasonlót, csak csirkehússal, nagyon finom:) Nálam is zöldbab készült a tegnap, hamarosan felteszem:) Guszta:)

Éva írta...

Kati köszi!

Okki írta...

Hankkánál is felfigyeltem a tojásfasírtra, biztosan finom lehet. Ki kell próbáljam. :)

Hankka írta...

Örülök, hogy ízlett, szerintem is nagyon finom! :) Nem mellesleg olcsó és viszonylag egyszerűen elkészíthető, nálunk is gyakran fog készülni főzelékekhez! :)

Szera írta...

Nagyon szeretem az ilyen igazán egyszerű ételeket! A múltkor megcsináltam a hamis fasírtodat, mivel a lányom nem eszik húst és olyan íze volt, mint az "igazinak"! Köszönöm, hogy megosztottad! :)

Éva írta...

Hankka köszönöm a receptet nagyon ízlett!
Szera örülök hogy ízlett a hamis fasírtom egészségetekre! Ezt is érdemes kipróbálnod mert nagyon finom!