2013. augusztus 22., csütörtök

Egyszerű somlói galuska/babapiskótával/

                                                                                   

Hozzávalók: 1 cs babapiskóta, 1 cs. vaníliapuding, 1 cs. csokoládépuding, 5 dl tej, 4 dkg. margarin, 4 ek. cukor, mazsola,  rumaroma, 5 dkg. étcsoki.Tejszín
Elkészítése:Babapiskótát apró darabokra tördeltem, mindkét pudingot  2,5-2,5 dl tejjel  2-2 ek. cukorral  szokásos módon elkészítettem  .Mikor levettem a tűzhelyről 3-3 dkg. margarint kevertem a pudinghoz. Kevés langyos vízbe  tettem egy kis rumaromát és ebbe áztattam a  mazsolát . Tálba pakoltam a piskóta egy részét/apró darabokra törtem/  rákanalaztam a vaníliás krémet  majd a leszűrt  mazsolát  és  ismét piskótát pakoltam  amire csokoládékrémet kanalaztam erre tettem  még  piskótát  és végül a maradék vaníliakrém és csokikrémet öntöttem .Tetejére  gőz fölött olvasztott csokoládét csurgattam. Hűtőbe pakoltam majd másnap felvert tejszínnel meggyszemekkel egészítettem ki.
Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Timi írta...

Nagyon finom lehet!!! Köszi a receptet!!! :o)

teller-cake írta...

Először azt hittem, hogy tortát hoztál, de így még finomabb! :)

Kati írta...

Jól hangzik:)

Gonda Hajnalka írta...

Nahát! Eszembe nem jutott volna!!! De fincsi lehet!
Köszönöm az ötletet!

HajniZoli írta...

Imádom a somlóit, de épp azért készítem ritkán, mert sok macera van vele. Tetszik ez az egyszerűsített változata, fincsi lehet!

Csigabige írta...

De jól néz ki, biztos nagyon finom is! Ötletes megoldás! :)

Éva írta...

Timi nagyon finom volt! Egészségetekre!
teller-cake nagyon finom volt köszi!
Kati köszi!
Flóra nagyon finom egyszer próbáld ki.Szívesen és egészségetekre!
HajniZoli örülök hogy tetszik, köszi!
Csigabige köszönöm!