2013. augusztus 6., kedd

Kolbászos lecsó tarhonyával

                                                                               
Hozzávalók: Zsír, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, paradicsom,15 dkg. kolbász, fűszerek :só, pirospaprika, őrölt bors, csípős paprika. 25 dkg. tarhonya , tarhonya fűszerezéséhez:só, őrölt bors, apróra vágott petrezselyem, kevés olaj .
Elkészítése: A lecsót / mindenki / a szokásos módon elkészítettem majd  az apróra fölvágott kolbásszal belefőztem. Külön kevés olajon megpirítottam a tarhonyát  amire  rászórtam a fűszereket és felöntöttem annyi vízzel ami bőven ellepte  kevés főzés után letakarom fedővel és hagyom a párában megpuhulni a tarhonyát, ezért kb. 20'  nem veszem le a fedőt. 
Jó étvágyat!

 


7 megjegyzés:

Monika írta...

Finom.....éhes vagyok...:)

Gerdi írta...

Jó kis nyári eledel... én még kolbász nélkül is szeretem.

Kati írta...

Megkívántam a tarhonyát:)

Márti írta...

Megint jó ötletet adtál,mert én csak rizzsel főztem eddig.

HajniZoli írta...

Itt gondolkodom, hogy mi is legyen a holnapi ebéd és íme, lecsót eszünk! Finom dolog, köszi:-)

marisz57 írta...

Nálunk is gyakran készül a lecsó tarhonyával. Márcsak azért is, mert a szülőfalum népe a "tarhonyások", ahol még az árokparton is kicsírázik atarhonya. :)

Éva írta...

Mammka gyorsan egyél valamit:-))
Kati na-na, gyorsan egyél:-)
Gerdi sokszor megettem már én is úgy sőt van mikor jobban is esik!
Márti örülök hogy tippet adhattam.
HajniZoli örülök hogy segíthettem.
marisz57 örülök hogy ezt megtudhattam, eddig nem tudtam!