2013. augusztus 20., kedd

Ünnepi kenyerünk !

                                                                                   
Hozzávalók: (Mivel mostanában nem sok kenyér fogy nálunk ezért csak egy kis cipót készítettem és kipróbáltam hogy zsírral sütve milyen?) 35 dkg. liszt, 1,5 dkg  élesztő, 1 ek zsír, pici cukor, 1,5 tk. só,   1 dl natúr joghurt, vegyes mag/szezám és  tökmag/.
😉
Elkészítése:  Kevés langyos vízben pici cukorral megkelesztettem az élesztőt ezután lisztbe öntöttem majd a többi hozzávalóval együtt jól bedagasztottam /a zsírt  meglangyosítva tettem a tésztához./ Letakarva hagytam duplájára megkelni majd átgyúrtam a tésztát. Most először próbáltam úgy sütni hogy kis torta /18 cm/ karimát tettem a tepsibe és abba tettem a tésztát  kicsit hagytam még  pihenni majd vízzel átkentem bevagdostam és maggal  szórtam be a tetejét.Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 25' sütöttem kivettem a sütőből és  vízzel megspricceltem. /Mikor sütöttem a tepsi alá  egy tálkába tettem vizet!/ Nagyon finom puha lett a kenyérként!
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Kati írta...

Szep unneplest, szep kis cipo:) Bocsi az ekezethianyert:)

Vicuska írta...

Ügyes vagy, szép lett a kenyérkéd! :)

Roza írta...

Évám, nagyon jól néz ki ez a kenyérke:))

Katalin írta...

De szép lett az ünnepi kenyered! Nagyon szépen, ügyesen feldíszítetted :)

Éva írta...

Kati köszönöm!
Vicuska köszönöm!
Roza örülök hogy tetszik, köszi!
Katalin köszönöm!