2013. szeptember 18., szerda

Praktikák!

A napokban nézelődtem a interneten  olyan  tisztitoszereket kerestem amit házilag ellehet készíteni.Sok jó dolgot találtam  itt. amit már jó ideje én is  ismerek  és gyakorlatban alkalmazok!
-Ilyen a vízkőoldáshoz fertőtlenítéshez használt ecet amit rendszeresen alkalmazok.
- Mikró tisztítása  citromlével. Tányérba öntök vizet amibe cseppentek pár csepp citromlevet majd beindítom a mikrót nagy fokozaton pár percig.  A pára lecsapódik a mikró belsejében és már csak kitörlöm a belső tért még szagtalanít is.
-A hűtő szagtalanítása szódabikarbónával.Kis  tányérra szórok szódabikarbónát és úgy teszem be a hűtőbe pár napig.
Nagyon sok jó ötlet van az említett oldalon, ami számomra újdonság volt és most ezt  próbáltam ki az  a illatosító zselé

Hozzávalók és elkészítése: 1 dl forró vízben felolvasztottam 1 cs. zselatint, majd 1 dl hideg vizet öntöttem hozzá elkevertem, pár csepp vodkát  tettem hozzá és  1/2 tk. illó olajat. Ezután öntöttem kis  mécsestartó pohárkába. /Azért hogy színe legyen  a hideg vízhez pár csepp aromát tettem  és száraz virágot raktam bele./Kifogom próbálni más színezéssel is, sőt arra gondoltam hogy van díszkövem azt teszek az aljára biztos jól fog mutatni, ugye?

9 megjegyzés:

Anikó írta...

Igen! Én már csináltam levendulásat is, nagyon jó volt.:-)
Ez is remek!

Katalin írta...

Nagyon jók, hasznosak a tanácsok!
Ügyes vagy, hogy így összeszedted őket :)

Horváth Emerencia írta...

Köszönöm a tippet:)

Kati írta...

Jó ötletek:)

Csigabige írta...

Az ecetet vízkő oldásra és a citromot a mikróba szoktuk alkalmazni, viszont a többit még nem próbáltam ki. Hasznos ötletek!

Hankka írta...

Jó kis praktika ez az illatosító zselé, jól fog mutatni a díszköveiddel is! :)

HajniZoli írta...

Nagyon jó az illatosító zselé is, meg a többi praktika is. A citromot a mikróba ki kell próbálnom, az ecetet használom én is.
Mosógélt szoktam még készíteni, azzal mosok. Egy darab háziszappant(30 dkg kb) lereszelek, négy liter vízben megfőzöm amíg a szappan feloldódik. Lehet tenni hozzá egy kis doboz olcsóbb áztatóport vagy szódát, de el is hagyható. Mikor kihűlt kissé palackokba töltöm. Használatkor fel kell rázni, mert megvastagszik.

Vicuska írta...

Szuper!!!

Éva írta...

Anikó a levendulás is biztos jól mutat!
Katalin köszi!
Horváth Emerencia szívesen!
Kati köszi!
Csigabige örülök ha találtál olyan tippet amit eddig még nem ismertél!
Hankka köszönöm!
HajniZoli ez a mosógél nagyon jó ötlet kifogom én is próbálni vagy egy jó pár darab szappan maradékom.Köszi!
Vicuska köszi!