2013. október 31., csütörtök

Rumos-mazsolás almapuding babapiskótával

                                                                               
Hozzávalók: 15 dkg.cukor, 2 nagyobb alma, 1 dl rum/helyette 1/2 dl vízbe tettem 1 mk. rumaromát/, 5 dkg. mazsola, 2 cs vaníliás pudingpor , 3 tojássárgája, 7 dl tej, 5 dkg. margarin, babapiskóta , 1 mk. fahéj.
Elkészítése:  5 dkg. cukrot karamellizáltam majd felöntöttem 1 dl vízzel amit sziruppá főztem. A hámozott almát apró kockákra fölvágva  beletettem a szirupba kicsit megpároltam  majd hozzá tettem az előzőleg beáztatott mazsolát a lével együtt /amit rumaromás vízbe áztattam/,fahéjat  , 5 dl tejet és  felfőztem. A tojássárgáját cukorral és a pudinggal valamint 2 dl tejjel jól kikevertem  és ezzel  sűrítettem be .  Tűzről levéve még forró volt mikor hozzákevertem a margarint. Őzgerincformát duplán kibéleltem  átlátszó fóliával   és a pudingot ebbe öntöttem bele tetejét babapiskótával raktam be. Mikor kihűlt akkor tettem hűtőbe és másnap tálcára borítottam.Tetejére  előzőleg  készített és megmaradt egyszerű csoki dekorációt tettem/ ez el is hagyható/ Eredeti receptben fahéj nem volt  de gondoltam az almához jól illik, nagyon finom!
Recept : Nők Lapja Konyha 2013.okt. szám

5 megjegyzés:

Hankka írta...

Nagyon jól hangzik, tényleg finom lehet! :) Kipróbálós! :)

Kati írta...

Éva, ez csodás, tetszik nagyon:)

HajniZoli írta...

Nagyon jó ez a desszert, fincsi lehet!

Csigabige írta...

Azta milyen jól néz ki! Biztos finom is! Nagyszerű desszert! :)

Éva írta...

Hankka érdemes kipróbálni mert nagyon finom!
Kati örülök hogy tetszik!
HajniZoli köszi valóban finom!
Csigabige köszi nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...