2013. október 16., szerda

Töltött pirog Blogkóstoló 12.fordulójára

Blogkóstoló 12. forduló  háziasszonya teller-cake  akinek lánykái  Vicuska blogját sorsolták  páromnak. Nem volt könnyű  dolgom,  a  választásnál   végül  a sok finomság  közül  ezt választottam. Leírom  pontosan a recept címét : Töltött pirog -pirozski krumplis  tésztával, olajban sütve 
                                                                               
Hozzávalók a tésztához:  35 dkg. liszt, 15 dkg. főtt áttört  burgonya, 2 dkg. élesztő, 1 tk. só, 5 dkg. vaj/margarin, 2 tojássárgája, 1,5 dl meleg tej. töltelékhez: /nem a Vicuska töltelékét készítettem / amit találtam a hűtőben mennyiséget nem is írok: vegyes zöldség/mexikói/, reszelt sajt, 3 ek. tejföl, 1 ek. vajkrém, só, őrölt bors. Sütéshez olaj. 
🌸
Elkészítése:  Az élesztőt kevés langyos tejjel felfuttattam és a többi hozzávalóval együtt a tésztát bedagasztottam. Közben elkészítettem a tölteléket. A vegyes zöldséget ételízesítős vízben kevés ideig főztem majd leszűrtem. A vajkrémet  a tejföllel elkevertem  beletettem a kihűlt zöldséget sóztam borsoztam. A tésztát lisztezett gyúrótáblán  átgyúrtam majd  kb. 1/2 cm. vastagra kinyújtottam és négyzetekre felvágtam./talán legközelebb kisebbekre fogom mert sülés közben is nőtt/ a négyzet közepébe kanalaztam a töltelékből majd összehajtva a tésztát először a hosszabbik szélén nyomkodtam össze majd a rövidebb széleket. Bőven öntöttem olajat  az edénybe majd mikor már forró volt akkor tettem bele a tésztát és kicsit alacsonyabb hőfokra vettem hogy lassan süljön így átsül rendesen. Papírtörlőre szedtem ki .Nagyon finom , csak ajánlani tudom hogy próbáljátok ki bármilyen/gombás, húsos/ töltelékkel eltudnám képzelni! 
Jó étvágyat kívánok !

13 megjegyzés:

Adrienn írta...

Nagyon jól néz ki és nagyon jól is hangzik. Biztos kipróbálom :)

Katalin írta...

De szépek lettek! Nagyon ügyesen megoldottad a feladatot :)

Györgyi írta...

Ezt a gyorsaságot !!! Nem lehetett könnyű választanod a sok finomság közül, de remek receptet találtál. Nekem is megjött a kedvem ehhez a mesés kajához.

Okki írta...

Finomat választottál a blogkóstolóra. :) Nagyon guszta! :)

trollanyu írta...

De jól néz ki:) Ezt én is elkészítettem Vicuskától, nagyon finom:) Olyan gyorsak vagytok, már mindenki posztol a játékokra:)

HajniZoli írta...

Ez igen gyorsaság! Szuper lett a pirog, jó választás volt.

Hankka írta...

Ügyes vagy, jó gyors voltál és nagyon finomat választottál Vicuskától! :)))

Csigabige írta...

Nagyon guszta! Ötletes recept! :)

Éva írta...

Adrienn örülök hogy tetszik nagyon finom! Egészségedre!
Katalin köszönöm!
janka kovács inkább előbb mintsem elfelejtsem. Köszi!
Okki köszi!
trollanyu köszi! Nem akarok lemaradni!:-))
HajniZoli köszi!
Hankka köszi!
Csigabige köszi!

teller-cake írta...

Itt is nagyon tetszik, kipróbálós lesz nálunk is! :)

Gabriella írta...

Annyiszor készülök ilyesmit készíteni,nagyon guszta... :P

Éva írta...

teller-cake köszi!
Gabriella nagyon finom, lehet hogy esetleg gombával töltve is kipróbálom , köszi!

Vicuska írta...

Évuska, nagyon gyors voltál, és fantasztikus új receptet hoztál! Csak hogy meg legyen a csavar a történetben, majd én is elkészítem tőled ezt a verziót :D Mi nagyon szeretjük a pirozskikat!