2013. november 22., péntek

Burgonyás pogi

                                                                             
Hozzávalók:  50 dkg. liszt, 25 dkg. margarin, 2,5 dkg. élesztő, 2 db krumpli/közepes nagyságu/, 2 tk. só, kb. 2 dl tejföl,1 db tojás. Kenéshez  : tojás.
Elkészítése: Megpucoltam feldaraboltam  a krumplit és  enyhén sós vízben megfőztem. Krumplinyomón átnyomtam és hagytam teljesen kihűlni. Kb. 1/2 dl tejben  megfutattam az élesztőt. A lisztben elmorzsoltam a margarint  és a többi hozzávalókkal együtt jól összegyúrtam . Kinyújtottam bő  ujjnyi vastagra késsel bevagdostam a tésztát  és nagyobb pogácsa szaggatóval kiszaggattam  tenyerem élével megsöndörgettem és tepsibe pakoltam. Tetejét tojással megkentem és hagytam pihenni a tésztát kb. 30'. Ezután előmelegített sütőben 200 fokon 35' sütöttem.  

9 megjegyzés:

Vicuska írta...

Ez a recept maradék krumplipürével is működhet, nagyszerű!

Emőke írta...

Milyen szép mosolygósak!!!❤

janka kovács írta...

Imádom a krumplis pogit :)

Katalin írta...

De szép nevetős pogácsákat sütöttél :-)

trollanyu írta...

Minden pogi közül a krumplis a legkedvencebb, nagyon szépek lettek:)

Márti írta...

Rég jártam neten,most fogom visszanézni a többi receptedet is,mindjárt bevezetőnek ez a pogácsa csodás!

Hankka írta...

Nagyon szépek, egyik nagy kedvencünk a burgonyás pogácsa! :)

Éva írta...

Mindenkinek köszönöm és örülök hogy tetszik!

Csigabige írta...

Fincsi pogik! Mama szokott ilyet készíteni! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...