2013. november 16., szombat

Tökfőzelék rántott tojással és kolbászos hamis fasírttal

                                                                                 
Hozzávalók:  Tökfőzelék blogomon már szerepel. Rántott tojáshoz: 2 db tojás, 1 mk. mustár, 1 mk. tejföl, csipetnyi só, kevés öröltbors,panírhoz: liszt, tojás, prézli olaj a sütéshez.
Elkészítése:  Keményre főztem a tojást, majd hosszában kettévágtam  sárgáját kikapartam. A sárgájához tettem a mustárt, tejfölt, sót és az őrölt borsot elkevertem és visszatöltöttem a tojás üregébe. Ezután paníroztam lisztbe, tojásba prézliben megforgattam és forró olajban kisütöttem.  Nagyon finom!
                                                                              *
Most készítettem először ezt a kolbászos hamis fasírtot  férjuramnak a főzelék mellé!
Hasonlóan mint az egyszerű hamis fasírtot csak most volt itthon kevés füstőlt kolbászom/ kb.8 dkg/ ezt apróra fölvágtam és ezt is hozzá kevertem a masszához és úgy sütöttem ki. Sikert aratott ízlett férjuramnak! Természetesen azért én is megkóstoltam  ízlett nekem is!(a kistányéron lévő a kolbászos hamis fasírt)

6 megjegyzés:

gionetta írta...

A tojás nagyon izgalmas, a fasírozott meg nem is hamis, hanem delux, így felturbózva. Nagyon meg kóstoltam volna! :-))

Csigabige írta...

Jó ötlet, rántott tojással még sosem ettem. Viszont a főzelékből hiányolok egy kis kaprot :)

Flóra írta...

Jaj kapor vagy anélkül...de jó hogy eszembe juttattad!!!
Szép estét!

Adrienn írta...

Kedves Éva, nézz majd be hozzám, vár ott rád agy kis meglepi :)

Katalin írta...

Finom lehetett ez a tojás a főzelékhez! Sajnos még nem ettem ilyet :)

Éva írta...

gionetta köszi, a tojás is és a hamis fasírt is nagyon fincsi volt.Miért nem szóltál küldtem volna:-))
Csigabige próbáld ki nagyon finom. Köszi hogy szóltál az hogy nem írtam kaprot technikai malőr volt, de pótoltam.
Flóra köszi!
Adrienn köszönöm szépen.
Katalin nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...