2013. december 15., vasárnap

Isli karikák ünnepi díszben

                                                                            
Hozzávalók:  Tészta:15 dkg. liszt, 15 dkg. margarin, 8 dkg. porcukor, 8 dkg. darált dió, 1 citrom reszelt héja, baracklekvár. Sütemény bevonásához nekem most :10 dkg. fehér csokoládé volt ,  étcsokoládéshoz: 2 ek. cukor, 2 ek.kakaópor, 2 ek. víz és 4 dkg. margarin, + egyéb díszítő cukorkák.
Elkészítése:  A tészta hozzávalóit jól összegyúrtam  és hűtőbe tettem 10'-re. Ezután  átgyúrtam enyhén lisztes gyúródeszkán és vékonyra /3 mm/ kinyújtottam majd kerek formával kiszaggattam./lehetőleg úgy hogy páros legyen a darabszám / Előmelegített sütőben 200 fokon 10' sütöttem. Hagytam teljesen kihűlni  majd lekvárral kettesével  összeragasztottam. Gőz fölött a csokoládét kevés olajjal megolvasztottam és bevontam vele a süteményt. Mivel a fehér csokoládém kevésnek bizonyult ezért készítettem étcsokoládét amit  úgy készítettem hogy a jelzett hozzávalókat lassú tűzön felolvasztottam és azt öntöttem a süteményre.  Még mielőtt megdermedt volna teljesen  a sütemény teteje  szórtam rá különböző cukordíszeket.

6 megjegyzés:

Márti írta...

Csinos kis karikák, és igazán ünnepi!

Hankka írta...

Nagyon szép ünnepi díszbe öltöztetted a kis sütiket, mutatós! :)

gionetta írta...

De kis helyesek Éva! Jó ötlet volt őket átformálni. A kismama jól van? Mikorra van kiírva?

Csigabige írta...

Szépek lettek! Igazi karácsonyi hangulatot árasztanak :)

teller-cake írta...

Én is islert sütöttem hétvégén a lányokkal a mai fenyőünnepre az oviba. Fehér csokis nem készült, a képeidet látva sajnálom is.. :)

Éva írta...

Márti köszi!
Hankka köszönöm!
gionetta köszi örülök hogy tetszik. Köszönöm kérdésed, a kismamánk jól van, január 23-ra van kiírva!