2014. január 14., kedd

Adai pékkifli "Gasztroangyal"

                                                                        
Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 1,5 dl tej, 2,5 dkg. élesztő, 1 tojás felverve és csak  a fele kell, 1 ek. cukor, 1,5 ek. tejföl, 1 ek. kacsazsír volt megadva de nekem libazsírom volt/szerintem bolti zsír is megfelel/, 2 dkg. margarin, só./ ez a mennyiség csak fél adag és ebből lett 8 db kifli/
😊
Elkészítése: Az élesztőt elmorzsoltam a langyos tejben cukorral  majd hagytam felfutni. A lisztet tálba tettem  majd a felfutott élesztőt a többi hozzávalóval együtt /zsírt megolvasztva öntöttem  a tésztához/jól összedolgoztam bedagasztottam.  Letakarva hagytam hogy duplájára keljen ez kb. 3/4 óra volt. Ekkor enyhén  lisztes deszkán kinyújtottam  hosszúkás téglalapra majd egyenlő szárú háromszögeket vágtam a tésztából. Ekkor a megolvasztott margarinba tettem sót és ezzel kentem meg a tésztát. Egyenként feltekertem és tepsire rakva  még 10' pihentettem majd langyos tejjel átkentem és köménymag és szezámmag keverékével megszórtam. Előmelegített sütőben /alsó részre tettem  egy  edényt amibe vizet öntöttem/  220 fokon 30' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből szintén átkentem a tejjel. Nagyon finom sajnálom hogy mikor ettük széttörve nem fotóztam le !😋
Ui:  Pár adást már láttam ebből a műsorból is, de csak  most találtam a blogra.  Van pár olyan recept ami elnyerte a tetszésemet aránylag pénztárcakímélő is ezért biztos hozok még pár finomságot !
Jó étvágyat!
      

8 megjegyzés:

Monika írta...

De nagyon jól néz ki!!!!!!

Katalin írta...

Nagyon szépek lettek a kiflijeid!
Mi szoktuk nézni az adást, már régóta, de a blogot még én sem láttam :-)

Vanilla írta...

Tetszik nagyon a kifli.Nagy kifli rajongók vagyunk.Benéztem a blogba is nem jártam még ott vannak jó receptek.

Okki írta...

Szép kifliket készítettél. :)

Vicuska írta...

Nagyon finom az ily módon készített kifli, nagyon hasonlót sütök én is. A műsort szoktam nézni, kedvelem!

Éva írta...

Mamka köszönöm örülök hogy tetszik!
Katalin köszi, elküldöm majd neked a linkjét!
Vanilla Daniela örülök hogy tetszik. Azt már észrevettem hogy szeretitek a kiflit sőt már egyet blogodról én is kipróbáltam.
Okki köszi!
Vicuska finom nagyon ez a kifli . Nem rendszeresen de én is szoktam nézni.

Hankka írta...

Ha időm engedi, én is meg szoktam nézni Borbás Marcsi műsorát, szeretem, kikapcsol! :) Nagyon guszták a kiflik, el is hiszem, hogy nagyon finomak voltak! :)

Éva írta...

Hankka köszi!