2014. január 4., szombat

Aszalt szilvás-csokis kalács

                                                                          


Hozzávalók:  1,5 dl tej, 1,5 ek. cukor, 1,5 dkg. élesztő, 15 dkg. rétesliszt, 15 dkg. finomliszt, csipetnyi só, 1 felvert tojás fele/ a másik felével kentem meg a tésztát/, 4 dkg. langyos margarin. 10 dkg. aszalt szilva, 5 dkg. apróra tördelt tejcsoki.
Elkészítése: A kétféle lisztet  összekevertem  a pici sóval együtt. A tejet meglangyosítottam bele tettem a cukrot élesztőt kicsit hagytam  majd hozzáöntöttem a liszthez beletettem a tojást és a langyos margarint. Jól bedagasztottam majd letakarva hagytam pihenni a tésztát 50'. Ezután enyhén lisztes felületen átgyúrtam és kétfelé vettem  egyenként kinyújtottam  az első tésztára rászórtam az apróra feldarabolt aszalt szilvát majd a következő tésztát tettem rá amire a feldarabolt csokit tettem. A tésztát felgöngyöltem, őzgerincformát margarinnal kikentem és ebbe tettem  majd még pihentettem 15' , ezalatt előmelegítettem a sütőt. A tésztát tojással lekentem és sütőbe téve 220 fokon 30' sütöttem. Formában hagytam kihűlni, majd kivettem és porcukorral megszórtam.

10 megjegyzés:

Csigabige írta...

Húh, de régen sütöttem kalácsot, de ezt el kell készítenem hamarosan! :)

Emőke írta...

Ez aztán a különleges ízkavalkád!És milyen puha!És biztos nagyon finom is....köszönöm a receptet,Évikém!

Nagymamis írta...

Nagyon guszta,nehéz lesz ellenállni! Pedig megfogadtam.....

Vicuska írta...

Nemrégen ettem aszaltszilvás kenyeret- nagyon ízlett nekünk! De finom lehetett akkor a kalácsod! BÚÉK!!!

Hankka írta...

Nagyon-nagyon fincsi lehet az aszalt szilvával és a csokival, igazán guszta! :)

VRJúlia írta...

Szép lassan megkapom a végső indíttatást a kalácssütéshez.:) Nagyon jól néz ki.

Tiffanylda írta...

De kár, hogy nem ehetek ilyet!:( Csodásak, kívánatosak, mintha még mosolyognának is rám! :)))

Katalin írta...

De jól néz ki a kalácsod! Mintha nevetne :-)

Éva írta...

Csigabige itt az ideje hogy süssél!
Emőke örülök hogy tetszik nagyon finom érdemes kipróbálnod!
Nagymama azért néha a fogadalmakat is meglehet szegni egy kis finomságért:-))
Vicuska úgy is biztos nagyon finom volt. Köszönöm!
VR.Júlia Akkor rajta! Köszi!
Tiffanylda sajnálom hogy nem érezheted ezt a finomságot. Köszi, utólag vettem észre hogy mivel ferdén vágtam valóban olyan mintha arc lenne ?:))
Katalin örülök hogy tetszik, csak a véletlen műve hogy így mosolyog! Vagy mégsem?:-))

Gabriella konyhája írta...

A gyengém a kelt tészta... Már a neve hallatán is csorog a nyálam. Olyan szép kalácsot sütöttél.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...