2014. január 5., vasárnap

Ropogós csirkeszárny

                                                                                   
Hozzávalók:  1/2 kg. csirkeszárny,  1 db tojás, 1 db közepes nagyságú krumpli, 3 ek. liszt, 2 cikk fokhagyma, 1 dl víz, 1-1 mk. só, őrölt bors.Olaj a sütéshez
Elkészítése: Csirkeszárnyakat megtisztítottam / hegyes részét levágtam/ és besóztam. A tojást a vízzel felvertem majd hozzátettem 2 ek. lisztet , a megpucolt és lereszelt krumplit, áttört fokhagymát valamint a sót és borsot. Jól elkevertem  hagytam pihenni 10'. Ezután lisztben   és ebben a  kikevert masszában megforgattam  a szárnyakat majd felmelegített olajba tettem és mindkét oldalát megsütöttem. Nem túl forró olajban sütöttem először letakarva majd mikor megfordítottam a húst akkor vettem le a fedőt.Jól átsült és nagyon finom volt! Őszibarack befőttet ettünk hozzá!

12 megjegyzés:

Lilla Seffer írta...

Hmmm, ez valami mennyei lehet!

aranyos fodorka írta...

Ez valami új-szerű, így még nem próbáltam, épp itt az ideje, hogy kísérletezzem vele én is :-)

Csigabige írta...

Fincsi ebéd! Imádnám! :)

Kati írta...

Azt hiszem nagyon szeretném, mert imádom a csirkeszárnyat minden formában:)

Gerdi írta...

De fincsi lehet... Eddig csak csirkemellet sütöttem krumplibundás tésztában, de eztán szárnyat is fogok:-)

Éva írta...

Lilla Seffer köszi, nem mondom hogy próbáld ki mert nem tudom belefér-e a diétádba?
aranyos fodorka örülök hogy tetszik,csak ajánlani tudom mert nagyon finom volt így !
Csigabige nagyon finom volt, próbáld egyszer ki !
Kati szerintem is szeretnéd mert finom.
Gerdi megéri hogy kipróbáld mert nagyon finom.

Nea írta...

Ez nagyon finom lehetett. A hússal együtt rögtön megvolt hozzá a köret is. Már többeknél láttam, hogy a rántott vagy sült hús mellé őszibarack befőttet kínálnak. Nálunk inkább a savanyúság megy, de legközelebb a barackkal is kipróbálom.

Katalin írta...

De finom lehetett ebben a bundában! Szívesen elropogtatnék most belőle egyet :-)

HajniZoli írta...

Nagyon jól hangzik!:)

Éva írta...

Nea valóban én csak a barackkal ettem a férjuram majonézzel. A savanyúságot is szeretjük főleg ha csípős!
Katalin köszi finom volt.Ha szóltál volna időben még jutott volna:-))
HajniZoli köszi.

Gabriella konyhája írta...

Kár volt nézelődnöm ilyen éhesen... Nagyon finom lehet... :P

Éva írta...

Gabriella örülök hogy tetszik. De sokszor vagyok így én is :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...