2014. január 17., péntek

Kávés- piskóta fahéjas krémsajttal SAD.21. fordulójára

Ennek a  fordulónak Macskanyelv  a háziasszonya aki  azzal a furfangos ötlettel állt elő, hogy olyan édességet készítsünk amin természetesen kedvenc állata a macska megtalálható legyen! Nem ám akármilyen formában  csakis természetes alapanyagokból!
                                                                         



Nem olyan régen találtam egy nagyon tetszetős krém receptjét  amit már kiakartam próbálni így erre esett a választásom aztán kerestem hozzá egy piskóta receptet és  mivel a fahéjas-kávét szeretem így gondoltam a krémmel  együtt a sütemény is nyerő lesz. A dekoráció marcipán és csoki!
Hozzávalók: piskóta: 4 db tojás, 12,5 dkg. cukor, 12,5 dkg. liszt, 1 kk. sütőpor, 1 kk. instant kávé 2 ek. meleg vízben feloldva, 5 dkg. olvasztott margarin.krém: 20 dkg. krémsajt, 2 ek. porcukor, 1/2 tk. őrölt fahéj, 3 ek. tej./felfőzött és lehűtött tejet használtam/, 3 ek. szederlekvár.
Elkészítése: Piskóta: a tojást a cukorral gőz fölött  robotgéppel addig kevertem még krémes állaga lett. Ezután levettem a gőzről és beleszitáltam a sütőporos lisztet a kávét és bele csurgattam az olvasztott margarint az egészet jól összekavartam. Sütőpapírt tettem a tortaformába és beleöntöttem a masszát.Előmelegített sütőben  170 fokon 35' sütöttem.  Mikor kihűlt kiborítottam és három részre vágtam a piskótát. A krémhez  a  hozzávalókat  tálba tettem és elektromos habverővel jól kikevertem. Ezzel töltöttem meg a piskóta alsó lapját  a tetejét és oldalát , a középső lapot lekvárral kentem le. Tetejére pakoltam az előzőleg elkészített marcipán figurát és szórtam meg csokidarával.(aki nem ismerné meg körben azok a tappancsok cica nyomok:-))

8 megjegyzés:

Katalin írta...

De aranyos a cica! És még a lábnyomait is otthagyta :-) Megismertem a kis tappancsokat, nagyon ügyesen megcsináltad :-)
Nagyon fincsi lehet!

teller-cake írta...

Én felismertem a tappancsokat!! Szuperjó! :)

Juci írta...

Nagyon cuki az kis macska a tortádon, remekül néz ki.

Hankka írta...

Teljesen felismerhető a tappancsok, és a cica is nagyon helyes! :) A torta pedig nagyon finom lehet! :)

marisz57 írta...

Finom lehet a tortád, a cicó pedig külön dícséretet érdemel, olyan cuki!

trollanyu írta...

De jó, nagyon ügyes és kreatív vagy:) Úgy látom most minden játékból kimaradtam. Szép hétvégét kívánok:)

Éva írta...

Mindenkinek köszönöm szépen! Örülök hogy tetszett és még a mancsokat is felismertétek:-))

Gabi írta...

Hú! Ez aztán a torta! Imádom a krémes sütiket! A macskafej és a tappancsok pedig egyedivé és kedvessé teszik ezt a finom tortát. :)