2014. január 28., kedd

Mogyorókrémes kalács /kis hibával/

                                                                                 
Hozzávalók: 30 dkg. liszt, 1 ek. cukor, 2 dkg. olvasztott margarin, 2 dl tej, 1 dkg. élesztő, csipet só, kevés reszelt citromhéj, 1 tk. vaníliás cukor, 1 db tojás felverve fele a tésztába másik felével lekentem, mogyorókrém.
Elkészítése:  Az élesztőt  kevés langyos tejben  pici cukorral felfuttattam majd a liszthez öntöttem a többi hozzávalóval együtt. Letakarva  langyos helyen hagytam 3/4 órát pihenni. Ezután enyhén lisztes deszkára borítottam átgyúrtam majd a tésztát két részre vettem.  Egyenként kinyújtottam  szögletesre majd megkentem a mogyorókrémmel és feltekertem mint a bejglit kicsit két végét  ekkor meghúztam .A másikat szintén így  csináltam meg. Ekkor követtem el a hibát mikor  a tésztát kicsit megtekertem   majd formáltam  szív alakba. Tepsibe pakoltam és még hagytam 20' pihenni ezután kentem le a tojással./ Most olvastam  valamelyik újságban hogy ha azt szeretnénk hogy szép színe legyen a tésztának akkor pici porcukrot tegyünk a tojásba,  ezt kipróbáltam/  Nem lett volna szabad megtekernem a tésztát mert így sajnos  szétnyílt, vagy még arra gondoltam hogy esetleg sok volt bele a mogyorókrém?  Az íze nagyon finom !
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

Anikó írta...

hmmmmmmmmmmm, szinte érzem az ízét!:-) Így tökéletes ahogy van!

Névtelen írta...

Évikém,drágám,én a "kanalas" süteményeket is nagyon szeretem,úgyhogy ha mert ez szétnyílt és végképp nem bírjátok megenni ezért,nyitva az ablak,máris küldheted fénypostán;-)))
Biztos nagyon finom lesz,készítem hozzá a teát;-))

trollanyu írta...

Jaj de rég nem sütöttem kalácsot, ezt ideje bepótolni:) Pont ettől a kis hibától lesz olyan igazi házi kalács:)

Gabriella írta...

Jaj, de jó lenne belőle egy szelet, vagy kettő. Egyébként is kelt tészta rajongó vagyok, de ebben a hidegben kifejezetten kívánom is.

Kati írta...

Olyan, mit egy szív:) Biztos finom, ha nem mondod én észre se veszem a hibát:)

Éva írta...

Anikó köszi!
Emőke csalódást kell okoznom neked mikor azt hiszed hogy ez kanalas lett?:) Csak a krémes része kicsit kicsúszott.Egyébként nyithatod az ablakot küldök ha kérsz:-))Csak a teád addig nehogy kihűljön?
trollanyu ez valóban házi lett ahogy látod, de nagyon finom!
Gabriella örülök hogy szereted, én is kedvelem a kelt tésztás süteményeket!
Kati jól látod olyannak készült csak szétcsúszott, de nagyon finom!

Okki írta...

Bármilyen kelt tésztát szeretek, mogyorókrémmel nagyon finom lehet.:)

Éva írta...

Okki örülök hogy szereted nem vagy egyedül ezzel mert én is kedvelem!