2014. január 30., csütörtök

Töltött burgonya Kati módra

                                                                                
Hozzávalók: Személyenként 1 nagyobb vagy 2 kisebb burgonya, töltött húshoz  használt töltelék: nekem most 1 db zsömle, fél fej vöröshagyma, petrezselyem,majoránna, 1 db tojás , só, őrölt bors, margarin,
Elkészítése: A krumplit megpucoltam  és félbevágtam  azután közepét  kiskanállal kiszedtem üreget csináltam bele. Elkészítettem a töltött húshoz használt tölteléket és ezzel töltöttem meg  a krumplit. Jénai tálat margarinnal kikentem a krumpli forgácsokat beleszórtam és arra pakoltam rá a megtöltött krumplikat. A töltelék tetejére margarin darabkát tettem. Előmelegített sütőben 220 fokon 3/4 órát sütöttem. Mikor kivettem a sütőből tányérra tettem és sajtot reszeltem rá  és kevés csípős paprikával ízesítettem.

5 megjegyzés:

Okki írta...

Hm, finom lehet. Milyen jó lenne most ebédre. :)

Vicuska írta...

Finom és mégis egyszerű étel!!!

Hankka írta...

Jó kis böjti étel, finom! :)

Éva írta...

Okki köszi!
Vicuska én úgy mondanám hogy egyszerű és mégis finom!Köszi!
Hankka néha az ilyen böjtit jobban megeszem mint akármilyen fölvágottat!

Kati írta...

Szóval Kati módra, akkor ez nekem való:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...