2014. március 27., csütörtök

Acma török zsemle


haNa  készítette ezt a különleges zsemlét , kíváncsi lettem hogy milyen ezért elkészítettem kicsit változtattam  a  recepten azt írom le!
                                                                             

Hozzávalók:25 dkg. liszt, 1 dkg élesztő, 1 mk sütőpor, 0,75 dl natúr joghurt, 0,75 dl olaj, 1 db tojás/ felvertem felét tettem a tésztába a másik felével kentem/, 2 mk. cukor, 1 tk só. Szórásra szezámmag.
😊
Elkészítése: 1/2 dl langyos vízbe morzsoltam az élesztőt  beletettem a cukrot kevés lisztet és hagytam felfutni. A liszthez tettem a sütőport, sót, tojást, joghurtot, olajat és a felfutott élesztőt. Jól bedagasztottam  letakarva hagytam duplájára kelni. Ekkor enyhén lisztes deszkára borítottam  kicsit átgyúrtam és 5 darab kis gombócot formáltam belőle amit egyesével kinyújtottam köralakra félbe hajtottam és a két végét ellentétes irányban megcsavartam majd csiga alakban feltekertem.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem ahol még letakarva hagytam 25' pihenni. A sütőt előmelegítettem  a tésztát tojással lekentem és szezámaggal beszórtam. 200 fokon 25' sütöttem. Nagyon finom!😋
Ui: Mikor hűlni tettem az asztalra férjuram azt hitte hogy kalács és lekvárral ette !:)
Jó étvágyat!

5 megjegyzés:

Vicuska írta...

De kívánatosak! :)

Lívia írta...

De jól néz ki, és biztos, hogy finom is. Majd én is elkészítem.

Névtelen írta...

Micsoda mosolygósak,nagyon szépek Évi!
Köszönöm szépen a receptet, szeretem,hogy előttem kipróbálod,én meg akkor rögtön tudom:ja,Évi elkészítette?Akkor tökéletes a recept;-)Puszillak!

Éva írta...

Vicuska köszi!
Lívia köszi, nagyon finom volt!
Emőke örülök hogy tetszik. Remélem nektek is fog ízleni és örülök ha segíthetek akár azzal is hogy elkészítem és van mit követned:)

Hankka írta...

Nagyon guszták, csak úgy kelletik magukat! :)