2014. március 3., hétfő

Burgonyás kőttes

Limara blogjában láttam ezt a finomságot kipróbálással nem vártam sokáig !
                                                                             
Hozzávalók: A jelzett blogon lévő mennyiséget harmadoltam abból lett ez a 8 db.
33 dkg. liszt, 16 dkg. burgonya, 1,5 dkg. élesztő, 1,8 dl langyos tej, 1 mk. cukor, 1/2 ek. só, 3 dkg. margarin.+ tepsi és a tészta kenéséhez olvasztott margarin.
Elkészítése: A burgonyát megpucoltam felkockáztam és enyhén sós vízben megfőztem leszűrtem és krumplinyomon átnyomtam majd  a liszttel elvegyítettem. Az élesztőt kevés langyos tejben  cukorral   liszttel hagytam felfutni és ezután  a liszthez adtam a többi langyos tejjel  bedagasztottam apránként tettem hozzá a langyos margarint. Mikor már a tészta jól összeállt, nem ragadt a kezemhez és az edényhez sem akkor enyhén belisztezve  letakartam és 45' kelesztettem. Ezután  lisztes deszkára borítottam ahol kezemmel széthúztam a tésztát szögletesre és késsel feldaraboltam. A tészta darabokat egyenként kicsit megformáltam és margarinnal kikent tepsibe pakoltam a tészta tetejét langyos margarinnal kentem le. Így még 30' pihentettem a tésztát majd előmelegített sütőben 180 fokon 35' sütöttem. Ekkor tepsiből kiborítottam és még melegen szétszedtem a tésztát.  Alig vártam hogy kihűljön  és  megkóstolhassam,  nagyon finom!
Legközelebb kipróbálom lekvárral megtöltve!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ilyet már készítettem,azt hiszem valamelyik Ízörzők műsorában volt.
Nagyon nagyon finom,mindenkinek ajánlom hogy próbálja,ki!
Évikém,nagyon szépen megkőtt;-))))) a Tied is,egészségetekre!

Éva írta...

Emőke örülök hogy ismered. Limara említette talán hogy láttam a műsorban. Köszi!

Hankka írta...

Nagyon jól hangzik, szeretjük a burgonyás és a kelt ételeket, így biztosan gyorsan fogyna nálunk is! :) Jó ötlet a lekvárral töltés is! :)