2014. március 9., vasárnap

Csokoládés-marcipános croissant

                                                                                     
Hozzávalók:Bolti fagyasztott leveles tésztát használtam. 5 dkg. marcipánmasszát, 5 dkg. étcsokoládé. 1 db tojás, szeletelt mandula.
Elkészítése: A tésztát  szobahőmérsékleten mikor kiengedett, kinyújtottam  kerek formára majd cikkekre vágtam. A marcipánt vékony szeletekre vágtam a csokoládét szintén feldaraboltam. A tészta vastagabb feléhez pakoltam a marcipánból és a csokoládéból egy szeletet majd feltekertem. Tepsibe pakoltam a tésztát  felvert tojással megkentem és rászórtam a szeletelt mandulából . Előmelegített sütőben 200 fokon 20' sütöttem.Nagyon finom!

6 megjegyzés:

Katalin írta...

Ó, de ennék most belőle :-)

Hankka írta...

Ilyen finomságos töltelékkel csakis jó lehet! :)

Márti írta...

Újabb csodás ötlet a leveles tészta felhasználásához!

Okki írta...

Ennek a leveles tésztának tényleg ezer arca van. :) Finom tölteléket használtál! :)

Kati írta...

Nagyon jól hangzik:)

Éva írta...

Katalin szívesen megkínálnálak!
Hankka köszi!
Márti az biztos sokféle módon lehet variálni és bárhogy is készítjük mindig finom!
Okki köszi fincsi volt!
Kati köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...