2014. március 13., csütörtök

Krumplifasírt meggymártással

                                                                                      
Hozzávalók: krumplifasírthoz: 25 dkg. krumpli, 1 db tojás, 1 cikk fokhagyma, só, őrölt bors, sz.sz. zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.mártáshoz: 1/2 üveg meggybefőtt, kevés cukor, darabka citromhéj, csipetnyi fahéj, 1 ek. liszt, 1 dl tejföl. 
🍒

Elkészítése:krumplifasírt: Megpucoltam felkockáztam a krumplit és enyhén sós vízben megfőztem. Leöntöttem a vizet és összetörtem a krumplit, hagytam kihűlni.  Ezután hozzátettem a tojást, a lereszelt fokhagymát sót és borsot  annyi morzsát szórtam hozzá amitől jól formálható massza lett. Kicsit olajos kézzel gombócokat gyúrtam  kicsit ellapítottam és forró olajban mindkét oldalát megsütöttem. Olajból kivéve papírtörlőre  pakoltam. Mártás: Edénybe öntöttem az üvegből a befőttet kevés cukrot tettem hozzá citromhéjat és csipet fahéjat , mikor már főtt  akkor a lisztet elkevertem a tejfölben és besűrítettem vele a meggyet.Mikor felfőtt  együtt az egész akkor levettem a tűzhelyről és jól lehűtöttem. Imádom ezt a mártást, nem tudom abbahagyni az evését annyira finom tud lenni!
Ui: Krumplifasírtot most csináltam először nagyon ízlik receptjét  az előző évi Székely Konyha Kalendáriumában   találtam sok más finomsággal együtt!
Jó étvágyat kívánok !

6 megjegyzés:

Csigabige írta...

Jó kis párosítás! Fincsi lehet! :)

Gerdi írta...

Krumplifasírtot nyers krumpliból szoktam, de így is tenni fogok egy próbát. Meggymártás hozzá? Első hallásra furcsa, de belegondolva miért is ne, csakis finom lehet.

Nelli írta...

Nagyon finom lehet a krumplifasírt Éva! :-) A meggymártás is nagy kedvenc nálunk, én tejfölt nem szoktam beletenni, hanem vanília pudinggal sűrítem, és pici szegfűszeget is teszek még bele. :-)

Seffer Lilla írta...

Ez annyira jól hangzik, hogy ki kell próbáljam paleosan is :)

Éva írta...

Csigabige köszi nagyon finom volt!
Gerdi próbáld ki mert nagyon finom. A receptet ahonnan néztem kapormártással volt tálalva de nekem a meggy a mindenem és a sóska!
Nelli köszi örülök hogy tetszik. A pudingos verziót már hallottam én is biztos finom a szegfűszeg még hozzá!
Lilla Seffer köszi, kíváncsi vagyok arra a verzióra is!

Hankka írta...

A krumplifasírt és a mártás is nagyon finom lehetett, egyszerű, mégis nagyszerű fogás! :)