2014. március 10., hétfő

Sós vajas koszorúk

                                                                            
Hozzávalók és elkészítése: 1 dl tejben megkelesztettem 1 dkg. élesztőt,+ hozzá  még 12 dkg. libazsírt 30 dkg. lisztet kevés sóval és 2 evőkanál tejföllel összegyúrtam. Kinyújtottam  kb. 1/2 cm vastagra nagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrtam úgy hogy minden második tészta közepét kisebb formával szintén kiszúrtam.Tojásfehérjével összeragasztottam  egy ép korongot egy lyukassal és megsütöttem. Előmelegített sütőben 200 fokon 25' . Sütés után a lyukakba sajtkrémet tettem és reszelt sajttal szórtam meg.
Sajtkrém: 3 tojás sárgáját 3 evőkanál tejjel  3 dkg. reszelt sajttal pici sóval gőz fölött besűrítettem.
Ui: Ez a recept  a sajtkrémmel együtt szintén" régről "származik. Nagyon finom!
                                                                          


3 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon gusztának néznek ki, imádom a régi recepteket! :)

Hankka írta...

Nagyon guszták, ötletes ez a formázás és töltés, fincsi lehet! :)

Éva írta...

teller-cake most én is nagyon "rákattantam" annyi sok finom egyszerű és olcsó recept van ebben a könyvben!
Hankka köszi, nagyon finom volt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...