2014. április 13., vasárnap

Húsvéti sós kalács

                                                                                     
Hozzávalók
  • 50 dkg  liszt
  •   2,5 dkg élesztő
  •   3,5 dkg cukor
  •   1,5 dkg  só
  •   1 db tojás + 1 tojás sárgája a tészta kenéséhez
  •   2,5 dl tej
  •   1 ek olaj
Elkészítése:
  • Élesztőt kevés langyos tejben megfutattam.
  • A megkelt élesztőt  lisztbe öntöttem és a  többi hozzávalóval együtt bedagasztottam.
  • A tésztát letakarva pihentettem 1 órát.
  • Ezután  óvatosan átgyúrtam majd 3 felé vettem .
  • Egyenként megsodortam hosszúkás formára majd megfontam.
  • Zsírozott tepsibe tettem ahol még 20' pihentettem.
  • Ezután tojássárgájával átkentem és vagdalt mandulaszemeket szórtam rá.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon 25' sütöttem.
Ui:A receptet itt találtam!

8 megjegyzés:

Lilla Seffer írta...

Csinos lett, szívesen megkóstolnám :)

Kati írta...

Eddig csak édesen ettem kalácsot, de biztos finom :)

gionetta írta...

JAJ, de jó, hogy eszembe juttattad! Nekem is sütnöm kell kalácsot. Ez nem maradhat el a húsvéti asztalról! :-)

Csigabige írta...

Jó kis recept, fincsi végeredmény :)

Samu Jánosi írta...

Kedves Éva!

Kérlek nézz be hozzám:
http://sunisuti.blogspot.hu/2014/04/blogszulinapi-jatekom-zarasa.html

Éva írta...

Lilla Seffer köszönöm, megkínállak gyere:-))
Kati eddig én is csak édeset készítettem de megkóstoltam nagyon finom.Különösen ez sonkához lesz jó!
gionetta szerintem még időben vagy, asztalodon biztos ott lesz!
Csigabige köszi!
Samu Jánosi köszönöm szépen!

Vicuska írta...

A sós kalács nálam is kimaradt, kevéske cukor mindig kerül bele :) Finom lehet!!!

Éva írta...

Vicuska csak annyi édességet ami az élesztő kelesztéséhez szükséges. Egyébként én is most készítettem először de nagyon finom volt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...