2014. április 13., vasárnap

Fagyi tölcsér más technikával

Elmúlt évi kis receptes újságban találtam erre a technikára kíváncsi voltam a kivitelezésére.Gondoltam megér egy próbát! Régebben készített   téli fagyi receptem blogomban szerepel, akkor a tölcsért is én sütöttem. A mostani   receptben a tölcsérbe pudingkrémet töltöttek, én viszont maradtam az előző krémnél vagyis maradt ez is téli fagyi jellegű finomság!
                                                                           
Hozzávalók: 1 db ostyalap, krémhez: tejszín, összesen  8dkg.  étcsokoládé, /fele krémbe fele a tetejére/.
Elkészítése:  Először az ostyalapot feldaraboltam  7,5x7,5 cm kockákra . Feltettem edénybe vizet főni , az edényre rákötöttem egy gézlapot/lehet bármilyen vékony textilt is/ erre  pakoltam az ostyalapot egyesével  3-4 percig hagytam rajta így a párában megpuhult és ekkor egy  fém kúp formára tekertem.( Az előző tölcsérem készítésekor még ez a forma nekem sem volt, ezért úgy oldottam meg hogy  kartonból vágtam ki kört amit  összetekertem  kúp alakú formára  és  fóliával bevontam  az előző bejegyzésemnél meglehet nézni.) Mikor már mindegyikkel elkészültem akkor készítettem a krémet. Felvertem a tejszínhabot majd  megolvasztottam a csokoládét  kicsit hűtöttem  és összekevertem  ezzel töltöttem meg a tölcséreket. A csoki másik felét szintén felolvasztottam és megcsurgattam vele a fagyit. Könnyen elkészíthető ezzel a technikával a tölcsér , ezzel a   krémmel pedig nagyon finom!
Ui: Az 1 db ostyalapból 8 db lett. A krémhez pontos mennyiséget nem tudok ( talán 1/2 dl volt a tejszín). Ez most egy próba volt  az  unokámnak ha készítem már rutinosabb leszek :-))
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó ötlet! Mindig hozol valami újdonságot :-)

Éva írta...

Katalin örülök hogy tetszik!