2014. április 4., péntek

Gyors kakaós-fahéjas csiga

Több blogon is találkoztam már ezzel a süteménnyel most Liza blogján csodáltam rá és hamar el is készítettem.( Fele mennyiségből és a  tölteléket variáltam kicsit meg.)
                                                                                 
Hozzávalók:  25 dkg. túró, 5 ek cukor, 1/2 dl tej, 5 dkg. olvasztott vaj, csipet só, 25 dkg. liszt, 1 mk.szódabikarbóna. Töltelékhez: 1 ek kakaópor és 1 ek. fahéj, 4 ek. cukor.
Elkészítése:  A túrót villával összetörtem majd hozzá tettem a cukrot, tejet ,sót és 5 ek olvasztott  vajat összekevertem. A liszthez tettem a szódabikarbónát elvegyítettem majd  hozzá öntöttem a túrós részhez   és összegyúrtam tésztának. Enyhén lisztes gyúródeszkán kinyújtottam  megkentem a maradék olvasztott vajjal és rászórtam a tölteléket amit előtte összekevertem. Feltekertem a tésztát és 2 cm darabokra fölvágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem a csigákat. Előmelegített sütőben  200 fokon 20' sütöttem. Még langyos volt a tészta mikor megszórtam porcukorral.
Nagyon finom !


7 megjegyzés:

teller-cake írta...

Éva, gurítasz erre egyet reggelire? ;-D Csodás!

Csigabige írta...

Nagyon szépek lettek! Biztos jó kis reggeli :)

Emőke írta...

Gyönyörű!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Liza írta...

Örülök, hogy elkészítetted és ízlett nektek is! :-)
Ugye milyen gyorsan elkészül.....és finom is!

Éva írta...

teller-cake természetesen gurítás elinditva:-)) Köszi!
Csigabige köszi finom volt!
Emőke köszönöm!
Liza köszi a receptet való igaz hogy nagyon hamar elkészül és finom!

Hankka írta...

Nagyon szépek lettek, jó ötlet volt a kakaós tölteléket fahéjjal ízesíteni, nagyon finom lehet így! :)

Éva írta...

Hankka köszi, finom volt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...