2014. április 30., szerda

Nosztalgia torta !

  Édesanyámnak semmi különleges  háztartási eszköze nem volt de mégis kedvessé tudta tenni a tortát , ezért megpróbáltam  azt visszaidézni.
                                                                       


Hozzávalók: 2 tojásos piskóta  aminek receptjét megtaláljátok itt./18 cm átm. formában sütve/ Krémhez: 20dkg.porcukor , 15 dkg.vaj , 1 tk. vanília aroma,  3 ek. kakaópor. Színes cukorka, kókuszreszelék.
Elkészítése:  A megsütött piskótát kettévágtam . A krémhez a vajat a porcukorral aromával jól kikevertem majd hozzákevertem  a kakaóport  is. Ezzel a krémmel kentem meg a tortát majd a külső részét is átkentem vele. Villával oldalát  áthúztam. A tetejére  kartonból vágtam ki formát /amit a képen is lehet kicsit látni, két helyen fogpiszkálót szúrtam bele/ ezt tettem rá a krémre és a szélénél körben kókuszreszelékkel beszórtam, majd a fokpiszkáló segítségével levettem a formát . Szintén fogpiszkálóval megrajzoltam a betűket és a számot és cukorral kiraktam. (Most számomra egyértelmű volt hogy olyan tortát szerettem volna csinálni amit egyszerűen  ellehet készíteni, díszíteni ! ) Nagyon régen készítettem vajas krémet de most kimondottan nagyon ízlett!
Megjegyzés: SAD.blogjátékra készítettem végül nem fogadták be ! Sajna hogy így  jártam, semmi baj azért  elfogyott!:-))

3 megjegyzés:

Kati írta...

Egyszerű, finom és nagyon szép:)

marisz57 írta...

Éva, te már posztoltad is, én még ki se találtam, mi készüljön a SAD-ra!
Nagyon ötletesen virágformát alakítottál a tortának!

Márti írta...

Sokszor jutott már nekem is eszembe ez amit írtál, hogy régebben nem bonyolították agyon a dolgokat, mégis csodákra voltak képesek!