2014. május 6., kedd

Vanília parfé

                                                                                
Csoki öntettel


Hozzávalók és elkészítése: Gőz fölött  edényben  krémmé főztem  2 tojássárgáját, 9 dkg cukorral,  2,5 dl tejjel és  egy kis darabka vaníliával. Mikor teljesen kihűlt akkor 2 dl tejszínhabot felvertem és összekevertem  . Őzgerincformába  folpackot  tettem és  ebbe öntöttem majd   mélyhűtőbe tettem . 3 óra elteltével  már szeletelhető volt , két kocka csokoládét megolvasztottam és leöntöttem vele . Bár most nincs nagy meleg,  azért  nagyon ízlett!
/Meggyes öntet: 1 dl meggybefőttet 1 tk étkezési keményítővel  összefőztem, besűrítettem !/
                                                                             
Meggyes öntettel

7 megjegyzés:

Emőke írta...

Évikém,mi pontosan a gőzben?Gőz felett?

Éva írta...

Emőke köszi, olyan jó hogy ilyen figyelmes vagy! Javítottam, szószerint írtam ebből a régi szakácskönyvből és valóban nem volt úgy helyes ahogy először írtam:)

Emőke írta...

Köszönöm:-)

Hankka írta...

Bármelyik öntettel elfogadnám, fincsi lehet! :)

Okki írta...

Nem csak a nagy melegben finom. ;)
Én most csokisat kérek szépen! :)

Csigabige írta...

Ötletes, fincsi desszert!

Éva írta...

Hankka köszi. Először a csokival majd a meggyes öntettel kóstoltam nekem talán a meggyes még jobban bejön:-)
Okki rendben csokis rendel:-)
Csigabige köszi örülök hogy tetszik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...