2014. május 5., hétfő

Briós

                                                                              
Hozzávalók:
  • 1,5 dl langyos tej
  • 1,2 dkg friss élesztő
  • 2,5 dkg cukor
  • 25 dkg  liszt
  • 2,5 dkg olvasztott margarin
  • 1/2 mk só
  • 1/2 cs vaníliacukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tojás/ a tésztába a tojás sárgájának csak a fele a többi tészta kenéséhez
  • tetejére kristálycukor és darált mandula keveréke
Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben kevés cukorral és liszttel felfutattam. Liszthez adtam  a megkelt élesztőt a többi hozzávalóval együtt és jól bedagasztottam. Letakarva 45' pihentettem a tésztát. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán  átgyúrtam majd 6 felé vettem a tésztát. Egyenként hosszúkás rúdra formáztam úgy hogy egyik vége vékonyabb legyen. A tészta oldalát langyos vizes ecsettel végighúztam majd azon az oldalon feltekertem a tésztát úgy hogy a vékony részét kicsit felirányítottam. Sütőpapíros tepsibe raktam felvert tojással megkentem és a cukros mandulás keverékkel megszórtam. Még 20' pihentettem  közben a sütőt előmelegítettem és 200 fokon 20' sütöttem.

8 megjegyzés:

Vicuska írta...

Szépek, mosolygósak! :)

Katalin írta...

De szépek lettek!

Csigabige írta...

Nagyon szépek lettek! Kiválóak reggelire vagy tízóraira! :)

Emőke írta...

Vajjal,hideg tejjel...köszönöm,Évi!
Mesés,mint minden sütid<3

Lilla Seffer írta...

de jól néznek ki, biztosan nagyon finomak is!

Éva írta...

Vicuska köszi!
Katalin köszi!
Csigabige köszi, de meg kell várni még kihűl mert akkor úgy jársz mint én megint.Még langyosan megint kakaóval hirtelen bekapkodtam aztán meg csak sóhajtoztam!
Emőke úgy is nagyon finom lehet, köszönöm!
Lilla Seffer köszi, nagyon finom!

Okki írta...

Szépek lettek! :)

Éva írta...

Okki köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...